Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
СДК расположен сум си за сите пари ... мислам дека ништо нема да успее да ми го сруши тоа денес :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
сдк WomanInRed што си го затворила профилоооооттт:frantic

Молчи, поглупава опција - амин!
Не за џабе е форум ова, за да се контактира, споделува мислења/ставови и да се стекнуваат пријателства. Но и за пријателска атмосфера меѓу членовите. Со самите ограничувања како членот да сака да се дистанцира од некои работи. :/

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,282
9,124
1,683
10ти декември. да ти се м*чам во зимата. Фин ден на работа. Нервирање на колешки, ова она...рмбање за сите пари. некои гости ќе иделе од Англија. Ми дадоа некој батка (+25 г.) од новите - тие што ги плаќа државата (пратиканти, курсисти). Таква флегма од човек не сум видел одамна. Можеби не сум совршен работник, ама овој беше катастрофа. Едно време: мене к*р ме боли за работата. За ваква работа можев да најдам и на друго место. Јас за оваа работа би се нафатил ако даваат 500 евра. Ми скисна едно време и му реков:
Брату не земам јас 5000 ко тебе. Зедов 11700 за октомври, ама газот ми падна со 29 работни дена. Ти во сабота и недела спиеш, јас станувам во 5 без 15, секој ден. Ако си барал некоја работа немаше да дојдиш овде да бидиш курсист. Ако сакаш оди кај шеф ти кој те прати кај нас на помош и речи му не ми се работи. Верувај ми, има илјадници во Прилеп кој би работеле нешто, наместо да кукаат.
Начисто ми се здосади од вакви. Во договорот убаво пишува, доколку нема работа на работното место на кое работиш, можеш да бидеш распределен на друго работно место.
-------------
Остај тоа. Лесно се нервирам. За глупости. Главава ми шиба. Ми иди да фатам у пм. Се колнам себеси што не заминав Романија на времето.
Фак Лоџик. бегај од Македонија и спасувај се.

kones

Истакнат Член
14 февруари 2012
122
119
343
Јас добив коплимент од сличен практикант кој од прилика беше вака: досаден си ко пролив. А јас се што сакав е да му покажам што повеќе работи и да научи што повеќе за да има полесно вработување во иднина, но. . .

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
33
Western Sky, Land of Oz.
Сдк дека денес поднесов молба да ме примат како вонреден студент на историја, автоматски со можност на полагање на испити во јануарска сесија.. Ако ми ја одобрат утре ве частам сите со ред :sreken

Статус
Затворена за нови мислења.