Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Шител сака да ме доумре.
Ко малку да ми беа Криминал Мајндс на интернет што ги гледам, почнаа и тие да ја даваат.
Зомг, Спенсер и Морган! *дрк* (inlove)

• Ми се допаѓа
Реакции: Boyle

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Ај да не кенкам у Ноќен живот,да си се покакам тука. Бев у Хавана,да пробам да се уклопам у таквата колосеумованилохавановска раја,и да пробам да видам што им е толку интересно,и више не влагам пак. Не се помаливе тие што ги трујат клубовите и дискотеките,туку ова факултетлииве со мозок на пубертетлии. "Лее,не ми се верува колку полно пи*ки смував вечерва у Хавана,браво,браво...". Ова е цитат од некој шо треба да е бруцош. Музика си свири,дојде и саксофонист,и бубњар,они си се внеле,овие дискотекантиве ич мишка не ги јаде за тоа шо они се трудат да свират,си подаваат јакни,си добацуваат дебилни муабети,пола од момите си играат меѓу себе,другата половина се лапаат-драпаат у позадина на коњопој,сите стојат,никој не игра,од време на време некој ќе се издере ко болен мајмун за да привлече внимание,абе крш. А и диџејов баеги се потруди,саксофонистчево и бубњарот беа ептен добри,и мислам дека стварно не заслужија да праат drum/sax кавери на шкљ поп песнички oд типот на Young,Wild & Free у место со луѓе шо не ни се замараат баш со нив. Машки останавме саат и кусур со уше тројца пријатели,и си излеговме. Другарот што остана ме извести дека на крај завршило со тепачка помеѓу 2 групи пошо еден од едната група му ја истурил пијачката на еден од другата група. Наместо да играат,они само се движат од еден крај на друг у дискотеката,да се поздрават,на цигара,на телефон или да соберат некоја пијачка,и она постојано "Еј извини" дур ме гураа обидувајќи се да поминат,а ја бев залепен со фацата на капуљачата на другаров пред мене.
Нозете ме болат од толку шетање и стоење,си закачив орден за храброст што издржав саат и нешто,и се надевам дека публиката нема да разочара утре на Таксират,за музичарите сигурен сум дека нема.
Лека ноќ :)

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Баш сакам кога вака за викенд ќе си отседнам речиси до самото разденување... Истовремено, го сакам мирисот на студениот-замрзнат воздух, и секогаш отворам прозор кога надвор скијаат пингвини :giggle . Има нешто што ме опива...
Убаво си поминав вечерва, и со една мала слатка принова што некој период си ја планирав, и ја реализирав конечно, и тоа во најнепланирани околности!
Но ајде, крајно време е... :sleep

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
денеска е ден на Јим Моринсон.....Среќен роденден Џими....
Остави трга во музиката....со твоите текстови се незаменливи
може секој еден да се пронајде во тоа....деска е ден на Џими :)
да го прославиме заедно :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
559935_568727936486846_299907059_n.png

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
JaMi мене ме интересира како си помина на практична настава во основноо : )))
се снајде нели? :zelen интересно?
супер беше,задоволи беа професорките...ма да ми останаа некои 10мин... пребрзо го предадов материјалот...имав мала трема но колегите и професорките кажаа дека не се приметува воопшто... ко за прв пат супер беше :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија
Статус
Затворена за нови мислења.