Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Тато бе,па ти нас не не сфаќаш.Неможеш да замислиш направив сметка 6000 Денари :banghead .Мајка ми беше смирена,а татко ми почна да дроби како сме можеле да се видиме и се да си кажеме,Океј си е ама доцна беше зарем ќе ме пуштеше :giggle А,и итно беше морам другарка ми да ја смирувам :D.Не е битно,важно нема казна.Ах,да мене искрено моите никогаш не ме казнувале.И зашто би ме казнувале кога јас сум мирно и послушно девојче.Од сега натаму само кој има бесплатни со тој ќе зборувам.Така ветив :nerd

А тек кога ќе почнеш да заработуваш сама и 60 денари ќе пазиш каде ги даваш.
Не, не си ти крива, криви се твоите што те распекмезиле вака.
Ти свесна си дека 6000 на некој му е месечна плата?
Без осет бре.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
А тек кога ќе почнеш да заработуваш сама и 60 денари ќе пазиш каде ги даваш.
Не, не си ти крива, криви се твоите што те распекмезиле вака.
Ти свесна си дека 6000 на некој му е месечна плата?
Без осет бре.
чекај бре уште го нема осетено бремето наречено кичмење од јутра до сутра за заработка од гола егзистенција. Probably she never will.

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
чекај бре уште го нема осетено бремето наречено кичмење од јутра до сутра за заработка од гола егзистенција. Probably she never will.
Во право си тука.
Само штета е што некој што прст не помрднал во животот за да направи нешто, да стекне нешто свое, што троши туѓи пари, во меѓувреме завршил некое факултетче колку нели да се рече дека е писмен, на крај ќе го сметаат за вреден човек.
Можеби во меѓувреме ќе превземе фотелја од татица и се ќе биде потаман.
Е од такт ме вадат ваквите неспособњаковичи, можеби забегав од првобитниот контекст на муабетов, ама бре не можам да се воздржам.
Вредностите се губат, човекот тоне, сега си фраер со кецови во школо и вртоглави сметки, се со цел да си кажете со другачките како дома ви е тешко, не ви дале 500че за излегување.
Веќе не се става на кантар трудољубивоста, или Боже сачувај, интелигенцијата.
Си отиде државичкава, а по неа како послушна стока и народов напатен.
Епа мака ми е.

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Во право си тука.
Само штета е што некој што прст не помрднал во животот за да направи нешто, да стекне нешто свое, што троши туѓи пари, во меѓувреме завршил некое факултетче колку нели да се рече дека е писмен, на крај ќе го сметаат за вреден човек.
Е од такт ме вадат ваквите неспособњаковичи, можеби забегав од првобитниот контекст на муабетов, ама бре не можам да се воздржам.
Вредностите се губат, човекот тоне, сега си фраер со кецови во школо и вртоглави сметки, се со цел да си кажете со другачките како дома ви е тешко, не ви дале 500че за излегување.
Епа мака ми е.
Јас се извинувам што се уфрлувам во муабетов :D, ама морам да кажам.
Не се децата криви, туку родителите што ги размазиле.
Им овозможуваат се без никаква граница.
Па после ниту еден единствен банален проблем нема да знаат да си го решат.
При прва потешкотија одма ќе плачат дома.
Се им е дадено на тацна.
Ти ќе се убиваш од учење да го завршиш факултетот, а нивниот татица ќе им среди се.
Што има да се мачат тие, златни на тато.:eek
Тоа е. Нема средина денес.
А државичкава ако може да се нарече така, одамна е отидена.
Чим имаш предност само со волшебна книшка, тогаш се е јасно.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
За некого сите овие муабети се непотребни анализи а учествуваат во нив,но за мене се едноставни дискутирања на случките во животот. (nod)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Во право си тука.
Епа мака ми е.
Се сложувам скоро во све, осим малку би напраил дигресија околу образованието. Кецашите не мора да значи дека се слаби во борбата за живот. Повеќе ме живцира човештовото што оди подоле поради оние кои учат на памет и им го зимаат лебот на оние кои даваат се` од себе да го применат наученото со свои размислувања околу истото. Кецаш можеби бил затоа што професорката си лечела фрустрации оти не и` се играло по нејзиното колце (на памет). Што не го карактеризира типот за слаб и мекуш.

• Ми се допаѓа
Реакции: elizabetta and Trajche

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
едно вакво и на нив ке спијам жими се :zelen
530131_10150976620436345_1202021635_n.jpg

• Ми се допаѓа