Ironman approved!
Ironman approved!
СДП дали оди цимет во компот од јаболка? Пошо ќе праам некој мој микс, си велам ко можи чај од јаболко со цимет да биде, зошто да не може и компот?
Може може, вкусно е, а да не зборувам за бенефициите од конзумирање цимет во овие денови кога сите сме не заштитени од настинки : ))
може бе ќе ти мириса поубаво....иде цимет со јаболко најмногу и во чај и во компот и во печено јаболко...мене убо ми е....
Полека привршувам со подготовките, и вечерва ќе е една од оние, once in a lifetime, кога ќе легнам на полноќ, зашто утре треба уште во 8 да сум станат, и одморен.
Црнобели, пуштајте ми среќа и поддршка, утре ми е првото официјално толкување на меѓународно ниво (досега сите биле од полежерна и приватна природа ), и се надевам првото од многу што ќе следат: двонасочно ќе толкувам (преведувам) средба помеѓу мониторинг експерт на ЕУ и Министерството за правда. Веќе втор ден сум џоа џенцка во ПМС, и возбудата и (позитивниот) притисокот ме излудуваат - можам, и морам да се покажам во најдобро светло, па не за џабе и кравата првпат во живот ќе носам!
Нека тргне...
Полека привршувам со подготовките, и вечерва ќе е една од оние, once in a lifetime, кога ќе легнам на полноќ, зашто утре треба уште во 8 да сум станат, и одморен.
Црнобели, пуштајте ми среќа и поддршка, утре ми е првото официјално толкување на меѓународно ниво (досега сите биле од полежерна и приватна природа ), и се надевам првото од многу што ќе следат: двонасочно ќе толкувам (преведувам) средба помеѓу мониторинг експерт на ЕУ и Министерството за правда. Веќе втор ден сум џоа џенцка во ПМС, и возбудата и (позитивниот) притисокот ме излудуваат - можам, и морам да се покажам во најдобро светло, па не за џабе и кравата првпат во живот ќе носам!
Нека тргне...
И јас знам дека ке бидеш најдобар што можеш.Полека привршувам со подготовките, и вечерва ќе е една од оние, once in a lifetime, кога ќе легнам на полноќ, зашто утре треба уште во 8 да сум станат, и одморен.
Нека тргне...
Ко што сум возбуден и не ме држи место, тркнав на 5 минути да ставам нешто во уста (по стоти пат денес ), и кога се вратив, има што да видам - поддршка, што моментално навистина е потребна!
Фала ви, феноменални сте!
Ја имам привилегијата и среќата да добијам шанса да го работам она што си зацртав дека го сакам уште првиот момент кога стапнав на филолошки - не настава, не преводи за редовно (само хонорарно), туку домашно и меѓународно толкување!
Не смеам да допуштам да ми се лизне низ прсти, а утре секако ќе ве известам и за импресиите.
Фала ви, уште еднаш!