Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
некој да не знае добар програм за симнување од на you tube i od такви слични сајтови на него ???

• Ми се допаѓа
Реакции: Foxboro

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Добар ден црнобели : ))) Сончев ден (sun)
Да не случајно некој знае за колку време би земала сертификат ТOEFL за солидно познавање на англиски јазик ? И ако некој има подетални информации нека ми пише порака. Благодарам (hug)
И да не случајно некој разгледлувал некои интересни стипендии за летна пракса или летен капм и слично?? : )))

M.Adams

Истакнат Член
16 јануари 2013
82
96
118
Поарно да те мислат дека си како коњ зауздан и гледаш само прво отколку да се расфрлаш со разбирање и широки хоризонти и подршка и утеха, па да ти се качува и криво и сакато на глава. Оти ако те научат дека си таков ќе слушнеш секакви приказни кои бараат оправдување а ти нели се' разбираш, се' можеш да сфатиш и да најдеш добро и во Ѓаволот лично.
Терај си како сакаш, не ми кажувај, знам дека очекуваш да ти кажам дека е нормално, ако кажам поинаку ќе ме сметаш за заостаната. Вака или онака пак ќе биде по твое, што глумиш дека бараш совет.
Ќе си бидам коњ. Помирна глава.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Добар ден црнобели : ))) Сончев ден (sun)
Да не случајно некој знае за колку време би земала сертификат ТOEFL за солидно познавање на англиски јазик ? И ако некој има подетални информации нека ми пише порака. Благодарам (hug)
И да не случајно некој разгледлувал некои интересни стипендии за летна пракса или летен капм и слично?? : )))
За тоефл знам нешо друго а тоа е релативно краткиот рок на неговата признаеност - некои 2-3 години.
За летните кампови зависи што и како. Јас бев на летен работен камп (физичка работа) во Германија, не беше тешко некои 6 часа работа, си бираш и која земја сакаш. Искрено, според мене еден од најпозитивните искуства, цело време дружба, па зезанции а може и нешто летна авантура да падне. Пак ќе ти кажам, почни уште од сеа да бараш, за да бидеш спремна во јули-авгсут. Добрата страна е што нена да трчаш за виза.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
За тоефл знам нешо друго а тоа е релативно краткиот рок на неговата признаеност - некои 2-3 години.
За летните кампови зависи што и како. Јас бев на летен работен камп (физичка работа) во Германија, не беше тешко некои 6 часа работа, си бираш и која земја сакаш. Искрено, според мене еден од најпозитивните искуства, цело време дружба, па зезанции а може и нешто летна авантура да падне. Пак ќе ти кажам, почни уште од сеа да бараш, за да бидеш спремна во јули-авгсут. Добрата страна е што нена да трчаш за виза.

aплицирав веќе во еден научен камп во Минхен, ама сакам на повеќе места од причина што можно е да бидам одбиена од ваму : ))
еве пребарувам цело попладне, куп нешта има : ))

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
aплицирав веќе во еден научен камп во Минхен, ама сакам на повеќе места од причина што можно е да бидам одбиена од ваму : ))
еве пребарувам цело попладне, куп нешта има : ))
Ако бираш земји види за франција и Германија. Италија јужниот појужно од Рим избегавај, да не завршиш ко на Балканкан (ова сериозно ти викам).

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Ако бираш земји види за франција и Германија. Италија јужниот појужно од Рим избегавај, да не завршиш ко на Балканкан (ова сериозно ти викам).

За Германија сум и најмногу заинтересирана, науката им е на завидно ниво развиена, евентуално не би одбила Австрија, Холандија, Белгија... : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin
Статус
Затворена за нови мислења.