Бујрум.некој да не знае добар програм за симнување од на you tube i od такви слични сајтови на него ???
За тоефл знам нешо друго а тоа е релативно краткиот рок на неговата признаеност - некои 2-3 години.Добар ден црнобели : ))) Сончев ден
Да не случајно некој знае за колку време би земала сертификат ТOEFL за солидно познавање на англиски јазик ? И ако некој има подетални информации нека ми пише порака. Благодарам
И да не случајно некој разгледлувал некои интересни стипендии за летна пракса или летен капм и слично?? : )))
За тоефл знам нешо друго а тоа е релативно краткиот рок на неговата признаеност - некои 2-3 години.
За летните кампови зависи што и како. Јас бев на летен работен камп (физичка работа) во Германија, не беше тешко некои 6 часа работа, си бираш и која земја сакаш. Искрено, според мене еден од најпозитивните искуства, цело време дружба, па зезанции а може и нешто летна авантура да падне. Пак ќе ти кажам, почни уште од сеа да бараш, за да бидеш спремна во јули-авгсут. Добрата страна е што нена да трчаш за виза.
Ако бираш земји види за франција и Германија. Италија јужниот појужно од Рим избегавај, да не завршиш ко на Балканкан (ова сериозно ти викам).aплицирав веќе во еден научен камп во Минхен, ама сакам на повеќе места од причина што можно е да бидам одбиена од ваму : ))
еве пребарувам цело попладне, куп нешта има : ))
Ако бираш земји види за франција и Германија. Италија јужниот појужно од Рим избегавај, да не завршиш ко на Балканкан (ова сериозно ти викам).