Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
зошто секогаш мораме да бидеме опколени со едноставни луѓе ??
зошто тие луѓе не го сватат она што го имаш во главата и едноставно те остават да жевееш...поточно
се годеат што ти пропаѓаш....да пропаѓаш во нивните очи само...а тоа е веќе дебилно да го гледаат
па кога ке те видат дека си над нив...во пазмислување им се иде да се изедат самите...
себичност и тврдоглавост колку сакаш....безумен народ со некои дејствија...како риби на суво се преметкаат
хехе...и после ние сме луѓе со маски...зошто ?? Зошто ви кажуваме се у лице нели ?? :)
Сега гледаш до каде стигнала човечката популација? До ниво на развој каде личната и групната сатисфакција ја бараат во туѓиот неуспех. И таа сатисфакција ја користат како душевна храна. Задоволство од што? Да погазиш некој друг, да го уништиш за да успееш? Лебот од раце да му го земеш иако го нема? Јас би рекла не само безумен, туку и бесчуствителен народ. Сите ја сакаат вистината, ама никој не сака да ја слушне, да му биде фрлена в лице. И може ли да се каже дека сме еволуирале позитивно или негативно. Дојдовме до ситуација каде на светот има премногу луѓе, а премалку од нив можат да кажат дека се човек во вистинска смисла на зборот. И сите зборуваат, а никој не прави ништо. Мислат дека е невозможна идеја или идеал за да се постигне. Сметаат дека се бескорисни и нималку важни за тоа што се случува околу нив. Грешат. И тоа многу. Ако сакаме некоја промена, мораме да почнеме од самите себе, од нашата околина... Неизбежен е заклучокот дека односите меѓу луѓето треба да се сменат, само ние не сме свесни за тоа... Барем не сеуште...

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav and slb_bobo

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Абе не се стегам...глупости..добро си се знаеме..нема јас што да кријам...Само што кај мене цела фамилијаа собрани у дневна пц у дневна и ја со него на камера......нема логика :)
чупе, сака камера, пушти му го таванот да го гледа :)
Од мене чоек не бидвит.
бидвит, само тоа е некое моментално чувство кое те тера да мислиш поинаку, верувај ми.
Добро дали некој слуша воа утринските емисии...на канал 5 ??
значи толку јадење трици безвезе тоа е чудо...реченицата шо сум се скинал од смеа
„ искушение е кога исус ке те дојде и ке те помилува “ :rofl :rofl :rofl
остај то види како ме истрола оваа:
AF0Fa.png

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
До кога ќе бидам толку самокритична? до кога ќе се обвинувам себе си за некои постапки, и сето тоа како резултат на бездушноста на некои луѓе, нивната нечуствителност ме тера на повраќање (puke)
толку ќе се потрудиш околу нешто, сакаш да направиш нешто убаво зошто навистина го чуствуваш тоа,а за што?за на крај реалноста да ти удри шамар и да те освести каде си, меѓу какви луѓе си...
Колку е разочарувачко чувството кога се трудиш околу нешто,а на крајот за возврат добиваш само измачување за себеси со мислата...Што ми требаше ова? и никогаш повеќе да не се потрудиш да го направиш за некого истото.Се уништивме....

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Мех... се случи и тоа, првиот нереализиран план за годинава... Аирлија нека е, само нека НЕ се множат. Аххх... :/
И да, дефинитивно треба да почнам да применувам поинаков третман помеѓу луѓето од зборови, и оние од дела!

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and Сара.13

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Приметија сам дека сфако сабајле иста постава форумљаши онлајнери : )
Тија смо ми тија прва смена радници

..негоооо приметују дека нешто снежи низ ваздух, дали е некоја рендана Снежа hh
или ваљда само обичан снек, тупење е по интернет за време нели, овакфо било онакфо било : )
вие работите или на форум дремете ,дај ќе потпишеме приговор и плата од овде да зимате :D

Статус
Затворена за нови мислења.