Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Напред назад што вчера се убив од скитање низ центар за да купам поклони за цела П О Т Е С Н А фамилија.Ни на крај памет не ми текна дека треба да купам нешто и за нејзе. А навистина немам никаква идеја што да и купам.
Не сака :
Парфеми
Мечиња
Зајчиња
Срциња
Не ни се трудам да и купам било каква облека зашо ја за мене не знам камоли за нејзе.

Сакам нешто иновативно интересно и да биде лично моја креација.А што ќе биде тоа не ни знам.
Џенцки шо би сакале вие за нова година а да биде нешто по метод „направи сам“
Ако не е по тие плишаните мечки, зајци и тако даље, а сакаш да и подариш нешто со што ќе може да види дека навистина си вложил труд за нејзиниот подарок можеш да направиш нешто вакво. Наместо hot glue gun можеш да користиш водоотпорен лепак или силиконски лепак (не знам дали така се викаше). Теглата и не мора да биде толку голема. Можеш да земеш и помала тегла (како на пример тегличка од бебешка храна). Внатре не мора да биде снешко или некој winter мотив, може на пример, да земеш слики од тебе и неа и да ги пластифицираш (една слика од едната и друга од другата, за да може да си ги гледа и двете) и да ги залепиш. Или некој суперхерој шо го свиѓа... Било што... Јас на пример, ќе ставам мотори и коли :)

Moжеш да купиш и шолја за кафе, чај и сл., маркер и да и' напишеш нешто на шолјата (иницијали, некоја фраза/збор која многу ви значи, важен датум итн.). Ќе ја “печеш“ шолјата на 180 степени, 30 минути :) И внатре стај и го нејзиното омилено чоколадо (стави некоја машничка или нешто такво).

Ако сакаш да вложиш малку повеќе труд и време, можеш да направиш нешто вакво.

Можеш да направиш мини албум со слики, па внатре да напишеш нешто како - хх причини зошто те сакам, да ставиш CD со вашите омилени песни...

Се надевам дека ти помогнав :) Ако треба уште нешто слободно побарај, ќе пробам да најдам нешто :)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Секогаш кога ќе ја слушнам Џеси Џеј, ми доаѓа некоја позитивна енергија. :svirka Песнава ми е хит вечерва

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
СДК денеска одлучив да ја сменам фризурата. Си направив омбре на краевите со потемна кафеаво-виолетова боја и не знам каква испадна (уште чекам да се фати бојата), го сменив патецот на средина и си ја пуштив косата природна... Онака малку изврчкана на покрупни локни на врвовите... ми недостигаа :)

СДК 2 правев чоколадни бискоти со лешници :) Брзи, лесни и евтини, а плус и многу излеваат. Цел ден какао пијам :kafe и нив ги јадам :giggle Ако остане уште некоја до утре, ќе сликам и ќе ставам (малце да ве настрвам :gjavol).

СДК 3 едвај чекам да си дојде татко ми... Го немам видено од 15ти јануари :frantic

СДК 4 Џери си доаѓа во петок.... Синоќа ме изненади во 3 часот насабајле... Man... I really love him, and he's finally proven that he loves me :zelen (inlove)

СДК 5 Ме фаќа еуфорија, ама прво треба да си ги наполнам батериите... It's gonna be a long week :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Anakin

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
383650_10151293060807296_1405019087_n.jpg

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Ајјј каква вечер :D ситуација: да си лута со љубовта 3-4 дена и денес одиш да се видиш,се качуваш во кола и те чека подарок :D и тоа погоден новогодишен подарок, не било каков :sreken уште па да ти каже дека е сигурен во своите чувства? Чувството е непроценливо(inlove)
Прекрасно помината вечер со убаво друштво,мезенце,винце и љубов....
Те сакам убавино:*

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Да виу кажу искрено
беше у кафану сс есктра људи и најетксра си пројде ( Нино Величкофски на уфце ми сфире)
за мааааалце ке плеснеше милферицу, околности јебига,иначе една од најбољи вечери у живот..
поздраф

Статус
Затворена за нови мислења.