Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
сдк не оде туку оди...
не сватив туку сфатив...
не мисле туку мисли... и
така

Би дополнил се’ уште, не сеуште;
Отколку, не одколку;
Не знам (негација + глагол, луѓе :) ), не легендарното споено незнам ;
И секако, зошто е прашален збор, зашто е скратена форма од затоа што.
:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars and Mila Kunis

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
СДК... конечно малку повеќе слободно време за да поминам повеќе време на форумов и да се посветам на мојата работа :)
Гледам се дигна прашина околу администрација,па ајде пак да повторам дека пред некое време ме немаше бидејќи бев на одмор, после тоа имав слава па подготовки дома навака натака,сега пред неколку дена се расипа лап топот и конечно слободен пц.

Признавам дека немам средувано оф топици и други ствари едно месец дена можеби, освен нешто ситно ако видам набрзина кога ќе се уклучам или ако има некоја пријава. Да ви нагласам пак дека добредојдени се вашите пријави за оф топик мислења,провокации,навреди,расправии , како и дупли теми и слично.

И сега станувам лошата Мила Кунис бидејќи ќе ве известам дека бришев мислења/теми (и мои,непродуктивни) , спојувував мислења/теми во мојот под форум Готвење и рецепти, така да без плачки после постов,кај ми се мислењата, кои ми беа оф топик зашто ми ги избришавте и бла бла.

Добра вам ноч пријатељи, во наредна слободна прилика ќе се посветам на Општо здравје,а како јагодка на шлагот за крај ми е Кафе муабети бидејќи е најобемен :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and Dr.Gonzo

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
СДК... конечно малку повеќе слободно време за да поминам повеќе време на форумов и да се посветам на мојата работа :)
Гледам се дигна прашина околу администрација,па ајде пак да повторам дека пред некое време ме немаше бидејќи бев на одмор, после тоа имав слава па подготовки дома навака натака,сега пред неколку дена се расипа лап топот и конечно слободен пц.

Признавам дека немам средувано оф топици и други ствари едно месец дена можеби, освен нешто ситно ако видам набрзина кога ќе се уклучам или ако има некоја пријава. Да ви нагласам пак дека добредојдени се вашите пријави за оф топик мислења,провокации,навреди,расправии , како и дупли теми и слично.

И сега станувам лошата Мила Кунис бидејќи ќе ве известам дека бришев мислења/теми (и мои,непродуктивни) , спојувував мислења/теми во мојот под форум Готвење и рецепти, така да без плачки после постов,кај ми се мислењата, кои ми беа оф топик зашто ми ги избришавте и бла бла.

Добра вам ноч пријатељи, во наредна слободна прилика ќе се посветам на Општо здравје,а како јагодка на шлагот за крај ми е Кафе муабети бидејќи е најобемен :)
Туу шубо ни беше без тебе, офтопици колку сакаш. Таман си напукав мислења сеа ке ме брише оваа Мила лошотијава

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Туу шубо ни беше без тебе, офтопици колку сакаш. Таман си напукав мислења сеа ке ме брише оваа Мила лошотијава
Гонзо седи мирен од сега па натака нема да биде толку лабаво, ќе летаат опомени,стануваме лоши :gjavol

• Ми се допаѓа
Реакции: Dr.Gonzo

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Најебали смо! Дојде Мила Кунис од одморот, сеа и харемот мој шо беше распашан ќе го среди пошто е она Хуремка моја лоша пазете се има да биде чија нона и куку ноне ]:) :D

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor and Mila Kunis

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Премолчени зборови
слепи погледи
потиснати чувства

Болни насмевки
гласни плачови
задушени крици

Длабоки таги
привидни радости
неисполнети соништа

Стиснати дланки
студени прегратки
отровни бакнежи

Прекршени ветувања
испуштени шанси
лажни надежи

Горчливи неуспеси
скршени срца
закопани спомени
загубени личности!

А сепак и тоа е живот... еден е, скапоцен е! :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Dr.Gonzo

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Премолчени зборови
слепи погледи
потиснати чувства

Болни насмевки
гласни плачови
задушени крици

Длабоки таги
привидни радости
неисполнети соништа

Стиснати дланки
студени прегратки
отровни бакнежи

Прекршени ветувања
испуштени шанси
лажни надежи

Горчливи неуспеси
скршени срца
закопани спомени
загубени личности!

А сепак и тоа е живот... еден е, скапоцен е! :)
Мислењево го преместувам во Поезија и Проза.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN, parvati and melpomena

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Ако се потрудете, ќе биде... а ако не се потрудете, па ќе биде, затоа шо така требало да биде.........
Чисто информативно да си знаете :D

Статус
Затворена за нови мислења.