Сакам да кажам/Сакам да прашам

Senorita

Полноправен Член
16 декември 2020
31
10
18
113
Zosto na tolku ubav forum nema mnogu clenovi?.... Jas bas dojdov na forumov deka mu e imeto crno-belo, ili nema luge koj sto sakaat crno belo, tuku sakaat kolor? :-D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Outrider`s Daily Rant 8 :

Никогаш не сум ги разбирал луѓево во хипер-долги врски. Еден случај со 16 годишна врска, се "фатилe" 4-та средно, сега во средни 30-ти и сеуште одат, или барем така изгледа. Не живеат заедно, си се навикнале на комфор зоната и не се замараат со заеднички цели и планови поголеми од каде за нова година. Не ми е јасно како за толку време не им се створила потреба за заеднички живот, брак нешто, ајде не мора деца по дифолт макар да што да не, или заеднички имот или било што. Вака на 35 годинки да се шуња женската во соба кај дечкото за да се секснат на брзина дур не се неговите дома, шта речи, коју поруку послати, коме?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Од неразјаснети исчезнувања и нерешени убиства, психолошки анализи, преку пластични операции, па преку трешот што е ДНК емисијана со утврдување татковство (па и мајчинство има), до песни од Крајишници Жаре и Гоци.
Кај и да е ќе ме банираат од ЈуТуб со алгоритмиве.
Кај и да е и јас ќе скренам.
:pusi

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Outrider`s Daily Rant 9 :

Вонвремемскиот, вечниот и недостигнат гениј на Едгар Алан По, во својот чудесен, занесувачки есеј Имотот кај Арнхем, едно малку познато негово дело кое секогаш кога го читам ми предизвикува нов филинг и затоа се ограничувам на 2-3 читања годишно.

Во тоа дело, По дава рецепт за среќа кој е така (не)дофатлив за обичните смртници. По инаку го имал во рака на неколку кратки моменти во животот.

In the brief existence of Ellison, I fancy, that I have seen refuted the dogma- that in man's physical and spiritual nature, lies some hidden principle, the antagonist of Bliss. An intimate and anxious examination of his career, has taught me to understand that, in general, from the violation of a few simple laws of Humanity, arises the Wretchedness of mankind; that, as a species, we have in our possession the as yet unwrought elements of Content,- and that even now, in the present blindness and darkness of all idea on the great question of the Social Condition, it is not impossible that Man, the individual, under certain unusual and highly fortuitous conditions, may be happy.

He admitted but four unvarying laws, or rather elementary principles, of Bliss.
That which he considered chief, was (strange to say!) the simple and purely physical one of free exercise in the open air. "The health," he said, "attainable by other means than this is scarcely worth the name."

He pointed to the tillers of the earth- the only people who, as a class, are proverbially more happy than others- and then he instanced the high ecstasies of the fox-hunter.

His second principle was the love of woman.

His third and most difficult of realization was the contempt of ambition.

His fourth was an object of unceasing pursuit; and he held that, other things being equal, the extent of happiness was proportioned to the spirituality of this object.

Во одреден период од животот и јас бев на дофат на сите четири елементи of the bliss, тоа беше поодамна за жал, но можам да потврдам дека Едгар не само што бил во право туку останува шокантна вистина колку е во право.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Senorita

Полноправен Член
16 декември 2020
31
10
18
113
Outrider`s Daily Rant 9 :

Вонвремемскиот, вечниот и недостигнат гениј на Едгар Алан По, во својот чудесен, занесувачки есеј Имотот кај Арнхем, едно малку познато негово дело кое секогаш кога го читам ми предизвикува нов филинг и затоа се ограничувам на 2-3 читања годишно.

Во тоа дело, По дава рецепт за среќа кој е така (не)дофатлив за обичните смртници. По инаку го имал во рака на неколку кратки моменти во животот.

In the brief existence of Ellison, I fancy, that I have seen refuted the dogma- that in man's physical and spiritual nature, lies some hidden principle, the antagonist of Bliss. An intimate and anxious examination of his career, has taught me to understand that, in general, from the violation of a few simple laws of Humanity, arises the Wretchedness of mankind; that, as a species, we have in our possession the as yet unwrought elements of Content,- and that even now, in the present blindness and darkness of all idea on the great question of the Social Condition, it is not impossible that Man, the individual, under certain unusual and highly fortuitous conditions, may be happy.

He admitted but four unvarying laws, or rather elementary principles, of Bliss.
That which he considered chief, was (strange to say!) the simple and purely physical one of free exercise in the open air. "The health," he said, "attainable by other means than this is scarcely worth the name."

He pointed to the tillers of the earth- the only people who, as a class, are proverbially more happy than others- and then he instanced the high ecstasies of the fox-hunter.

His second principle was the love of woman.

His third and most difficult of realization was the contempt of ambition.

His fourth was an object of unceasing pursuit; and he held that, other things being equal, the extent of happiness was proportioned to the spirituality of this object.

Во одреден период од животот и јас бев на дофат на сите четири елементи of the bliss, тоа беше поодамна за жал, но можам да потврдам дека Едгар не само што бил во право туку останува шокантна вистина колку е во право.
Маседониан плииз... :-D

Proton

Староседелец
12 февруари 2012
148
279
1,063
Скопје
Brace yourselves, Bulgarians and Greeks are coming:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Маседониан плииз... :-D

Непреводливо е, види со гугл транслејт ама не верувам алгоритмите да го пренесат значењето на великиот, ненадминат маг на пишаниот збор.

• Haha
Реакции: Saladin

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Градов врие од придојдени за празнициве, чекаат ред за кафе и пред Ваикики ко стариве што објаснуваат дека чекале ред во 5 сабајле за леб.
Јас не знам што би правеле ние кога би немало многу иселенци од државава.
Озбилно немаме капацитет да се справиме со толку раја.

А, овие па што прават огромна работа од тоа дека МОРА да се видат пред празници со луѓето со кои и онака се гледаат цела година и со кои пак ќе се видат на втори јануари, со што да ги тепа човек?

Ми треба мноооогу сон. Сакам да можам да си легнувам порано...

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Wow, се размрдало форумчево повторно :)
Well ... време е за come back после цели 3 години :D
Поздрав до сите старо / нови форумџии, особено до моите прекрасни пријатели :)
И да ... повторно да си организираме собиранки како претходно, i miss u guys, се надевам до пролет ќе е ок ситуацијата, па да си се собереме повторно како во старите добри времиња :)