Сакам да кажам/Сакам да прашам

СирмаВојвода

Истакнат Член
19 мај 2015
20
48
123
И овие 5 дена ќе ми поминат без да забележам и Нова година дома ќе си ја пречекам у тренерки и мајца од физичко гледајки серија. Супер! (smoke)

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
фун фацт, овој Дедо Мраз кој се појавува кај нас е советска измислица од времето на Сталин :rofl пандан на `капиталистичкиот` санта клаус а се базира на пагански славјански ентитет кој делел поклони на сиромаси (не само на деца). Како мешавина помеѓу атеистичко-советска пропаганда и пагански мит мислам дека нема подобар лик за посета на малите православни рисјанчиња:rofl:D
Чек сеа... што е разликата меѓу „нашиот“ Дедо Мраз и оној во Чикаго? (рецимо)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Чек сеа... што е разликата меѓу „нашиот“ Дедо Мраз и оној во Чикаго? (рецимо)

Овој овде е комуњар кој потекнува од славјански пагански легенди, се појавува стриктно за нова година (не за буржоаскиот божиќ) а западниот потекнува од свети никола/фадр крисмас рисјанска позадина, личат многу ама не се исти...
(party)

дедо мраз е комунистичка верзија на паганскиот дедушка мароз а санта клаус си е....санта клаус (и самото име нема врска со мраз или со дедо:zelen)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Пак ме напушта инспирацијата за создавање нова секта, црна ружа е веќе мејнстрим а рајата не е заинтересирана за алтернативен мејнстрим.
Треба нешто јако, некое откровение, како Св.Павле на патот за Дамаск, како Мухамед кога бегал од Мека накај Медина, како Мартин Лутер кога ги закачил 95-те тези на вратата од црквата во Виртемберг...а ништо не се дешава :nah

Друга опција би била да станам поет како тој Лешоски :D ...или ветеринар во капиштец специјализиран за миленичиња на бабетини...

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
или ветеринар во капиштец специјализиран за миленичиња на бабетини...
хахаха кај ми ја трефна населбата ама бабетините ги промаши не сакаат не па да имаат миленичиња :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
пијани си кога.... наместо со дрво да го расчепкаш огнот, го чепаш со раце и дури откако че ги оцрниш рацете се сеќаваш дека си пијан (касниш со сеќавањето) и се решаваш ова да го споделиш на форум.

Да да!

Сеуште сум напијан.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не лажи бе.
Све точно си напишал :D
Е ова никогаш не го сфатив, пијани ама успеваат да се логираат на форум, фејсбук и да пишуваат без грешка или со некоја минимална, просто ти се создава друга слика за алкохолизмот во глава, пошто кога ги гледаш реално т.е во живо како едвај стојат, се клатат, паѓаат и замисли некоја таква личност така клатејќи се си вади мобилен, си се логира и си пишува, :^) нема логика никако. :x

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Е ова никогаш не го сфатив, пијани ама успеваат да се логираат на форум, фејсбук и да пишуваат без грешка или со некоја минимална, просто ти се создава друга слика за алкохолизмот во глава, пошто кога ги гледаш реално т.е во живо како едвај стојат, се клатат, паѓаат и замисли некоја таква личност така клатејќи се си вади мобилен, си се логира и си пишува, :^) нема логика никако. :x
Не мора да е камен пијан за да го наречеш пијан :)