Сакам да кажам/Сакам да прашам

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не мора да е камен пијан за да го наречеш пијан :)
Па сега на пример ако испиеш една чаша вино и една пиво и си малку расположен нема логика да се ставаш во исти кош со некој кој испит еден литар вино, два литра пиво и три коњака
За мене тие малкуте пијани не се пијани, се додека се свесни и додека знаат што зборат

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable° and Lady*

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Па сега на пример ако испиеш една чаша вино и една пиво и си малку расположен нема логика да се ставаш во исти кош со некој кој испит еден литар вино, два литра пиво и три коњака
Некој и со литар вино и коњаци не се опива, а некој може и со две пива да прави осмици.:)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
За мене тие малкуте пијани не се пијани, се додека се свесни и додека знаат што зборат
Затоа има степен на пијанство. Не може да споредиш некој што се поднапил со некој што одвај стига до дома.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Некој и со литар вино и коњаци не се опива, а некој може и со две пива да прави осмици.:)
Добро тоа беше пример инаку конкретно мислев се додека се свесни за мене не се пијани :) а кога ќе почнат да се губат во сопствените зборови е тогаш веќе може да се каже дека стануваат пијани :)

Затоа има степен на пијанство. Не може да споредиш некој што се поднапил со некој што одвај стига до дома.
Епа не можеш де затоа едните се пијани, а другите (за мене барем) малку повеќе расположени :)
Што сега јас што во животот имам 5 пати внесено алкохол во организмот и тоа исто ко да не сум го внесла пијаница ли сум или сум била тогаш пијана?

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Се тоа во ред, него поднапиениот изгледа заспа пред компјутер :D
А тука расправаме дали прави осмици и од колку чашки го фаќа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@existence кажи му да не им објаснувам дека јас правам правописни грешки ко че пишувам постови дневно или после пораз (или евентуално насреќа ако напрај Јунајтед реми)... ^^

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@existence кажи му да не им објаснувам дека јас правам правописни грешки ко че пишувам постови дневно или после пораз (или евентуално насреќа ако напрај Јунајтед реми)... ^^
Види гo се нaпил декa изгуби Јунaјтед. Знaчи утре бетер ќе си бидејќи дoмa ќе изгуби. :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Struggler

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Пијан или трезен,мислам дека исто пишува, нема разлика..толку му фаќа кликерот:rolleyes:
:rofl