Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lele-

Староседелец
20 октомври 2012
2,296
2,383
1,153
Skopje
Не мора да е камен пијан за да го наречеш пијан :)
Па сега на пример ако испиеш една чаша вино и една пиво и си малку расположен нема логика да се ставаш во исти кош со некој кој испит еден литар вино, два литра пиво и три коњака
За мене тие малкуте пијани не се пијани, се додека се свесни и додека знаат што зборат

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable° and Lady*

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Па сега на пример ако испиеш една чаша вино и една пиво и си малку расположен нема логика да се ставаш во исти кош со некој кој испит еден литар вино, два литра пиво и три коњака
Некој и со литар вино и коњаци не се опива, а некој може и со две пива да прави осмици.:)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,477
9,164
1,683
Кушкундалево
За мене тие малкуте пијани не се пијани, се додека се свесни и додека знаат што зборат
Затоа има степен на пијанство. Не може да споредиш некој што се поднапил со некој што одвај стига до дома.

Lele-

Староседелец
20 октомври 2012
2,296
2,383
1,153
Skopje
Некој и со литар вино и коњаци не се опива, а некој може и со две пива да прави осмици.:)
Добро тоа беше пример инаку конкретно мислев се додека се свесни за мене не се пијани :) а кога ќе почнат да се губат во сопствените зборови е тогаш веќе може да се каже дека стануваат пијани :)

Затоа има степен на пијанство. Не може да споредиш некој што се поднапил со некој што одвај стига до дома.
Епа не можеш де затоа едните се пијани, а другите (за мене барем) малку повеќе расположени :)
Што сега јас што во животот имам 5 пати внесено алкохол во организмот и тоа исто ко да не сум го внесла пијаница ли сум или сум била тогаш пијана?

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Се тоа во ред, него поднапиениот изгледа заспа пред компјутер :D
А тука расправаме дали прави осмици и од колку чашки го фаќа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@existence кажи му да не им објаснувам дека јас правам правописни грешки ко че пишувам постови дневно или после пораз (или евентуално насреќа ако напрај Јунајтед реми)... ^^

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@existence кажи му да не им објаснувам дека јас правам правописни грешки ко че пишувам постови дневно или после пораз (или евентуално насреќа ако напрај Јунајтед реми)... ^^
Види гo се нaпил декa изгуби Јунaјтед. Знaчи утре бетер ќе си бидејќи дoмa ќе изгуби. :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Struggler