Сакам да кажам/Сакам да прашам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Фун фацт фром мраќедониа :

http://emagazin.mk/во-март-блокирани-184-илјади-сметки-120-илја/

184.136 блокирани сметки по банките само во Март. И тоа не би било ништо неочекувано ако се нема предвид дека за одблокирање банките наплаќале по 1500 денари. 24,4 евра за неколку клика на маус. Или вкупно околу 4,5 милиони евра само во Март. И само со неколку клика на маус...

Секако, не се работи за никаков производ или услуга, банката и дебиластиот чиновник кој штрака по тастатура не вложуваат ништо но заработуваат многу... со пренесувањето на сите трансакции преку банки - се случува изнуда на пари под уцена, што би било кривично дело. Но не и во Хунзистан, невероватното дувло каде неколку клика на дебел морон во банка чинат 1/6 до 1/8 од рандом плата или пензија. Кликот на моронот чини 4 работни дена на работник.

Тарифа за хартиен налог, намет за електронски трансфер, провизии, лежарина за сметки на правни лица... списокот е долг а парата без работа огромна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Точка and existence

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
СДП дали некој знае и може да ми даде информација од каде можам да купам бакар во форма на плоча, лим... и подебела бакарна жица?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
СДП дали некој знае и може да ми даде информација од каде можам да купам бакар во форма на плоча, лим... и подебела бакарна жица?
Нешто за резбање ти треба бакарна плоча или за „домаќински“ потреби? Ако ти е за резбање ќе се распрашам, познавам еден бакрорезец па веројатно ќе ми каже.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Нешто за резбање ти треба бакарна плоча или за „домаќински“ потреби? Ако ти е за резбање ќе се распрашам, познавам еден бакрорезец па веројатно ќе ми каже.
За резбање и за слична обработка. Нешто како лим, да биде тенко...

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Сакам да прашам добро освен фудбал и турци нешто друго има за гледање на тв ?

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Пошто сум нов на форумов .. сакам да прашам како можам да отворам тема?
-Фала

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Пошто сум нов на форумов .. сакам да прашам како можам да отворам тема?
-Фала
Прво провери дали има таква или слична тема и ако нема:
оди во форумот каде што мислиш дека треба да ја отвориш темата и ќе видиш копче „Започни нова тема“.
Општи муабети   Црнобело форум.png

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous