Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Аман! Бог да чува бе, ама и да брани.
Чекај, сакаш да ми кажеш, дека ако нешто е катастрофа, треба и нашето да биде катастрофа?
Немој, аман немој. Опера Хаус барем изгледа убаво за вакво неискусно око во полето на архитектурата.
А ова јајцево, ме тера да замислам уште едно јајце до него и стап. Да ми извиниш.

Имаше конкурс за идејни решенија.Дали можеби конкурираше?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Имаше конкурс за идејни решенија.Дали можеби конкурираше?
Одговори ми: Како може да конкурира Филолог на конкурс каде што конкурираат архитекти?
Одговори ми: Дали тоа што, бидејќи не сум архитект и бидејќи не сум имал право да конкурирам, сега немам право да дадам критика дека нешто не ми се допаѓа?

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Не би било лошо да отворите една тема во подфорум Скулптура и архитектура и да подискутираме за идниот изглед на Универзалната сала во Скопје. Тој што најмногу знае информации, може да биде авторот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не би било лошо да отворите една тема во подфорум Скулптура и архитектура и да подискутираме за идниот изглед на Универзалната сала во Скопје. Тој што најмногу знае информации, може да биде авторот.
Немам никакви информации освен сликата :( планирав да отворам ама ништо поконкретно не најдов, ќе ти се обраќав тебе да најдеш. Нешто ми говори дека си по таа струка. Ако одам оф топик, ме мрзи да одам во чат муабети и да го копирам мислењево :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Форумов навистина го има вистинското име, ЦрноБело. Два табори, препукувања со се што се наоѓа при рака.
Или си црн, или си бел.
Туку ние од Челси шо да прајме?

Утре ќе видиме. Стаив 2 во ливче. Стоук се тапа.Релативно добар коефициент од 1.57.( :zelen
Звучам ко торес типс

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
не не... твоето мислење за квалитетна дискусија беше многу поодамна, кога и да бидеме реални, ја немаше или беше во трагови. Бујрум.
мислење од 5 април? пред 8 месеци? после кое, колку шо се сеќавам, сум пишувала и сериозно и безвезно и он-топик и оф-топик? толку колку шо времето и обврските ми дозволувале, оти ко шо рече некој имало свет и надвор од форумот?
мислење кое има врска со она што вчера сакав да го кажам... каква?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and existence

Anushka

Полноправен Член
6 декември 2013
15
52
13
Дали „начитан“ човек се смета оној што се има изначитано романи или се есапи и ако човек се има изначитано само стручна литература?...

Дали е важно да си изначитан заради изначитаност или заради уживање во прочитаното?...

Дали човек што прочитал многу книги има право истите тие книги да ги нареди една врз друга, да се качи на купот и од таму да ги посматра „неначитаните“ „од високо“?...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and TheQueen