Сакам да кажам/Сакам да прашам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Епа кога знаеме сите како овде се станува влијателен или богат тогаш што сите го тупите за размени или вакви или онакви и секој да е на местото на таа ќерка ке ужива во удобностите или некои овде ке појдат и ке ги разделат парите на обесправените или неисплатените аха како не жми митро толумби падат ...
Средна класа нема тие или се на границите на сиромаштија кои повеќето се такви а само мал дел преминуваат во високата ама се стремиме кон запад ние само кога ни одгова а кога не е тоа др прашање ...
И ете недознаме што треба да се работи па да појдеме сите по една кола од салон да си купиме :( пак на мама и тато ке чекаме :(

What if муабети, love`em...:D
Нема значење кој што и како би направил доколку би бил на нејзино место. А што ако е на место на Бил Гејтс? А на некој лик во сламовите во Калкута? Шо ако Јицак беше на местото на Ханс во Дахау, немаше да го прави сапун?
Тоа е што е. Не е работата во тоа како таа постапува туку како постапуваат оние кои се жртви на брзозбогатената олигархија. Какво стремење кон запад? Ако мислиш на високиот животен стандард, долга и тешка борба имало и таму се додека не се поправил ужасно нискиот стандард на рајата по Лондон, Париз или Рим..... ама тоа е друга тема веќе и филм кој ама баш никогаш нема да се гледа на балканот.
Бидејќи не треба да се осудува нели...:kafe

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Иронијата на македонските интернет експерти за фудбал : Пандев па кој го стави него да игра фудбал , поим нема ...
Пандев си оди од репрезентација : Леле па што очекувавте , што да прави човекот сам?
Репрезентација и спортска култура се гради на начин и стил со нив си и кога победуваат и кога губат , а не кога губат да го колваш бродот кој пред 1-2 си го фалел.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Прво,да познавам личности што имаат од 18-22 години,и успеале да си дозволат да купат кола од салон. И тоа со напорна работа.
Што работат тие? Имам 22 години, работам две години и немам заработено толку пари за да купам кола од салон. Па ме интересира каква професија имаат тие што ги познаваш. Да знам да ја сменам.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Ова.
Навистина ме замисли и инспирира.
Храброст, интелегенција, статус, потекло, религија, начин на живење, раса, животни филозофии, цели и идеали. Ништо не е битно во вакви моменти кога инстиктивното, она несвесното говори. Верувам во поголема цел отколку исполнување на својата. Се додека не спојуваат вакви работии се додека го изгладнуваме егото за да ја нахраниме душата.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Што работат тие? Имам 22 години, работам две години и немам заработено толку пари за да купам кола од салон. Па ме интересира каква професија имаат тие што ги познаваш. Да знам да ја сменам.
Преку студентска размена беа во странство и заработија,трошеа помалце,а работеа и тука.