Сакам да кажам/Сакам да прашам

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Јас само Сакав Да Кажам.Бар во оваа тема мислев дека ќе можев да си искажам мое сопствено мислење без да бидам осудуван или пак да морам да се објаснувам.

Ама веќе кога има разни буцкала на форумов ќе се искажам.За инает.И ќе кажам што и како.

Шмекси седи, попаметен си од нив.Ќути си.

Можеш бе да кажеш што сакаш јавен форум е овам ама ја имаш згрешно темата овде се цитира и кога веќе се дрзнуваш да осудуваш нечиј живот очекувај и тебе да ти судат ;)
И мислив ке одговориш пошто ти се горедееш со постигнатото и гледаш пола форум свршува на твојте постови а ти се скри зад наводни буцкања :zelen

Затоа и доаѓа до безвезни расправии,зошто едно е да читаш,а да не разбереш,а друго е да прочиташ површно,и да бараш повод за буцкање,не затоа што не си сфатила,туку затоа што понекогаш мора да се има таа бесцелна дискусија тука некаде :)

Ај да најпрајме корисна дискусијава а што викаш ?
Еве нема подфорум економија па тука да дискутираме или и ова е буцкање ?
Знаејки во каква дрржава живееме еве кажи ми дали познаваш личност од 18-22год која работи и во тие години може да заработи за да си приушти да си купи кола од салон? Тоа што родителите ќе им помогнат на своите деца финансиски одма тие нивни деца се ороспичиња, кокошки, неспособни итн итн толку ли ни е сведно нивото на свесност да завидува и осудуваме некои кои можат да си дозволат одредени работи. А сите вклучувајките и тебе да не однесе некој од родителите во салон за коли и ни рече избери си каков сакаш ке ти го купам неверум дека ти или некој ке се предомисли и ке одбие како наводно не биле парите заработени со сопствени раце. Да не продаваме м*да за бубрези ако ли ;):zelen
Остави го примерот на Шмекси зш ако продолжиме со тој ке почнеш и ти да квичиш за тие буцкања добро ве има истренирано некој тука али како и да е...
Да на правиме и план како и што да работиме за да си го купиме посакуваниот автомобил ама притоа неслужејки се со нелегални работи што мислиш возможно е тоа тука и ако е кажи го начинот?
Сите сакаме да живееме удобно и сите сакаме да возиме коли диркно од салон а не оние поволните односно ѓубрето од запад :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Можеш бе да кажеш што сакаш јавен форум е овам ама ја имаш згрешно темата овде се цитира и кога веќе се дрзнуваш да осудуваш нечиј живот очекувај и тебе да ти судат ;)
И мислив ке одговориш пошто ти се горедееш со постигнатото и гледаш пола форум свршува на твојте постови а ти се скри зад наводни буцкања :zelen

Знаејки во каква дрржава живееме еве кажи ми дали познаваш личност од 18-22год која работи и во тие години може да заработи за да си приушти да си купи кола од салон? Тоа што родителите ќе им помогнат на своите деца финансиски одма тие нивни деца се ороспичиња, кокошки, неспособни итн итн толку ли ни е сведно нивото на свесност да завидува и осудуваме некои кои можат да си дозволат одредени работи. А сите вклучувајките и тебе да не однесе некој од родителите во салон за коли и ни рече избери си каков сакаш ке ти го купам неверум дека ти или некој ке се предомисли и ке одбие како наводно не биле парите заработени со сопствени раце. Да не продаваме м*да за бубрези ако ли ;):zelen
Остави го примерот на Шмекси зш ако продолжиме со тој ке почнеш и ти да квичиш за тие буцкања добро ве има истренирано некој тука али како и да е...
Да на правиме и план како и што да работиме за да си го купиме посакуваниот автомобил ама притоа неслужејки се со нелегални работи што мислиш возможно е тоа тука и ако е кажи го начинот?
Сите сакаме да живееме удобно и сите сакаме да возиме коли диркно од салон а не оние поволните односно ѓубрето од запад :zelen
Прво,да познавам личности што имаат од 18-22 години,и успеале да си дозволат да купат кола од салон. И тоа со напорна работа.
Втора работа,едно е финансиска помош,друго е кога родителот се ќе им купи,без тие да вложат ништо.
Да,во право си,ако моите ме однесат во салон за коли и да ми купат кола,секако дека нема да одбијам. Ама нема после тоа пред сите да кажувам како сум СИ КУПИЛ кола,сум ДАЛ ТОЛКУ ПАРИ за возачка,а татко ми има една ќерка,па ќе мора се да и приушти,дури и кола од салон. Не звучи тоа размазено?
Начин,ќе си здрвиш гзот,ќе си работиш,и ќе штедиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Прво,да познавам личности што имаат од 18-22 години,и успеале да си дозволат да купат кола од салон. И тоа со напорна работа.
Втора работа,едно е финансиска помош,друго е кога родителот се ќе им купи,без тие да вложат ништо.
Да,во право си,ако моите ме однесат во салон за коли и да ми купат кола,секако дека нема да одбијам. Ама нема после тоа пред сите да кажувам како сум СИ КУПИЛ кола,сум ДАЛ ТОЛКУ ПАРИ за возачка,а татко ми има една ќерка,па ќе мора се да и приушти,дури и кола од салон. Не звучи тоа размазено?

Прво браво за тие твој познаници на 18 год да работиш без високо образование а сигурно и студирале истовремено да земаат плата и да си дозволат да си купат од салон кола. Што работат, ајде да разботиме план како најбрзо до тоа да дојдеме притоа земајки во предвид дека средна просена плата кај нас е една на хартија а сосема друга во реалноста. И гледам наглусуваш со напорна работа епа секоја работа си носи свои одговорности и тешкотии да не омаловажуваме.
Второ, знаеш колку олеснителност има кога се ти е на маса а ти тоа да знаеш како да го искористиш а?
Кога човек никаде нНЕ работи а ке се појави со нова кола или му ја имат купено мама и тато или ја спечали по патот на Шмекси трето нема. И што е пробломето со парите за возачка дозвола како државна тајна да е колку таа изнесува еве бе јас ке ти кажам 24 500 изнесува све ако положиш од прва ако не тестови ти се 2400 полигон 3100 и градска 2400 не те разбирам какво фалење е ова кога е толку за сите ако си полагал сигурно знаеш.
Абе ти го кажа начинот ама никако да кажеш што да се работи. Еве некој зема 21 000 ден а притоа треба да плати стан, да купи леб и со леб, сметки и колку ке му останат за штедење а?
Друг зема 12 000 истите трошкови колку остануваат за штедење ?
Или плата чиста за нас а сметките и храната од тато и мама ама тој не се рачуна е овие луѓе во кои спаѓаат во ороспичиња, кокошки , крокодили ?

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Прво браво за тие твој познаници на 18 год да работиш без високо образование а сигурно и студирале истовремено да земаат плата и да си дозволат да си купат од салон кола. Што работат, ајде да разботиме план како најбрзо до тоа да дојдеме притоа земајки во предвид дека средна просена плата кај нас е една на хартија а сосема друга во реалноста. И гледам наглусуваш со напорна работа епа секоја работа си носи свои одговорности и тешкотии да не омаловажуваме.
Второ, знаеш колку олеснителност има кога се ти е на маса а ти тоа да знаеш како да го искористиш а?
Кога човек никаде нНЕ работи а ке се појави со нова кола или му ја имат купено мама и тато или ја спечали по патот на Шмекси трето нема. И што е пробломето со парите за возачка дозвола како државна тајна да е колку таа изнесува еве бе јас ке ти кажам 24 500 изнесува све ако положиш од прва ако не тестови ти се 2400 полигон 3100 и градска 2400 не те разбирам какво фалење е ова кога е толку за сите ако си полагал сигурно знаеш.
Абе ти го кажа начинот ама никако да кажеш што да се работи. Еве некој зема 21 000 ден а притоа треба да плати стан, да купи леб и со леб, сметки и колку ке му останат за штедење а?
Друг зема 12 000 истите трошкови колку остануваат за штедење ?
Или плата чиста за нас а сметките и храната од тато и мама ама тој не се рачуна е овие луѓе во кои спаѓаат во ороспичиња, кокошки , крокодили ?
По проста логика,кога тато нејзин има пари да и купи кола од салон,по дифолт има добро работно место.
Добро работно место = влијателност помеѓу големи луѓе.
Таа влијателност може да ја искористи за да ја вработи ќерка му,и ќерка му за некоја година САМА да си купи кола.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
И шо па ако звучи размазено? Шо ве боли толку ако на некој коцките така му се наредиле, па си може да си биде размазен до бескрај?
Секој со среќата бе :D.
Камо и јас да можам да им ги исполнам сите желби на децата, и сѐ да им купам и сѐ да плаќам и да им направам во животот само мед имлеко да им тече.
Да, јас сум родител, мој избор беше да ги донесам на свет, не бараа тие од мене да се родат. И да, моја обврска е да правам и тоа шо можам, па и тоа шо неможам, за нив, дури сум жива.
И ако ги размазам, ми се може бе, ќе ги размазам, мој проблем. Шо има другите да се „секираат“ и да „ми го берат гајлето“?
Сите демек толку „праведни“ и стално први за објаснување кој е,каков е, колку чини и колку не чини. А потајно си велат - „е ко не бев јас на нејзино место“.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Финансиско помагање од страна на родители......може и така да се каже иако поимот `размазено потомство на криминогената транзициона и пwеwодбеничка олигархија` би бил попрецизен...:D
`Помагањето` никогаш нема да заврши кај таквите особи, колата е најмал проблем, факс, оцени, врски, готово работно место веднаш после завршување, купување стан и негово опремување, нешто на картица колку да се најде за трошоци, потегнување врски ако челадта `заглави` со нешто.....долга е листата на `помагањето`... ок, зависи дали е од приватен или јавен сектор, ако е од второто може да дојде и до министерско место да догура....на 27 години, какви што има примери.

Јас пак познавам вонземјанин. Фино дете, малку чудни звуци пушта ама се разбираме...

Освен напорна работа на полето на диструбуција на наркотици, човечки органи и бело робје не гледам начин за 18-22 годишњак да влезе во салон и да искешира 10К на пример.... настана трошоци за живот, возачка која е 400-500 еура, регистрација, осигурање и остали ствари.
Павел Корчагин или Алија Сиротановиќ да се материјализираат, да се напукаат со амфети и да засукаат ракави нема да можат да го остварат тоа во овие услови.