Сакам да кажам:
Ме иритира младинава денешна. Толку се неуки, толку се невоспитани... Значи не сакам да ме сфатите погрешно. Генерализирам, ама секако има исклучоци.
Овој пат сите зборови, од прв до последен се насочени кон членот што го цитирам.
Зошто бе деца не се научите убаво да возвратите, со издржани аргументи, па да ти е мило што дете малечко ти реплицирало, и да му симнеш капа(иако не го делиш мислењето). Да речеш „Браво, детето има свој став.“
Ама како ќе речеш такво нешто на човек/дете/младич кој на секој пост што не може да возврати со аргумент пишува „Слободна/слободен си.“
Толкав ли ви е капацитетот бе деца? Толку ли научивте во училиште? Толку ли ве научи околината?
Некогаш си викам... возрасните сме виновни. Ние не ги воспитуваме како што треба. Можеби треба ваквите деца, после секој ваков збор, да ги удираме по уста, па може ќе научат правилно да се изразуваат.
Навистина... па дури и да зборува некој чисти бесмислици. Да блада. Од чист респект би требало да се изразите помило, пољубезено. На крајот на краиштата сепак тој соговорник е некоја година повозрасен од вас...
Срамота.
п.с. свесен сум дека ова ќе се смета за лична навреда, ама ми пукна филмчето.