Сакам да кажам/Сакам да прашам

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Најубаво е сам, но сега мораше да бидиме по тројца колеги. Јас се чудам како луѓето се толку опуштени, ми вика колешката не знам овде не ми излегува нешто, како да сменам боја... таа не се нервира ама мене притисикот ми го крена ! Не е ова прв пат, не сакам и јас да работам така, ама барем им кажувам се во лице дека се мрзеливи, дека за ништо не ги бива, дека се глегми, дека се глупави и дека со таква незаинтересираност не прават ништо во животот и ми е подобро :)
Ако на колегите им кажуваш дека се мрзеливи, ке станат уште по мрзеливи, ако им се празниш со викање и критикување нема да те почитуваат и уште толку ке заостнуваат во работата и ке те кочат. Наместо да бидеш критичар биди им инспирација. Никогаш ништо нема да изгубиш ако си љубезна и позитивна, всушност само со позитивна енергија нештата се движат кон позитивна насока. Не си ја троши енергијата на непотребно нервирање, искористија твојата способност за лидерство и инспирирај ги сите околу себе ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Prashina

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
Во некоја тема спорадично прочитав некој генијалец имаше пишано као у стилу: Ја мислам мала е а таа 14 години, њам њам.

А-хахахах хахахахааа, ааааааааааааааааа...........
Трол на годината, а гледам девојчињава наседнале на провокација хахаха...
Мореееее.... да бидам искрен, сум видел и 14 годишни некои, не е крив педофилот, крива е мајка и и татко и. Се пушта ли дете бе така разголено на улица? Абе имаат ли памет во тиквите овие никакви родители? Им дозволуваат да се облекуваат како возрасни во потрага по безусловен секс. Па ја ќе ја грабнам на улица ќе ја изгризам со заби а камо ли некој педофил таму. Ненормален свет човече.... Каде се социјалниве служби, што дремат? Нели на малолетните им требаше писмена изјава од родител дека може да шета сама ноќе? Патем шо мајка бара дете само ноќе?

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
Глупи новинари. Не е тоа тројно убиство, туку двојно убиство и самоубиство :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Во некоја тема спорадично прочитав некој генијалец имаше пишано као у стилу: Ја мислам мала е а таа 14 години, њам њам.

А-хахахах хахахахааа, ааааааааааааааааа...........
Трол на годината, а гледам девојчињава наседнале на провокација хахаха...
Мореееее.... да бидам искрен, сум видел и 14 годишни некои, не е крив педофилот, крива е мајка и и татко и. Се пушта ли дете бе така разголено на улица? Абе имаат ли памет во тиквите овие никакви родители? Им дозволуваат да се облекуваат како возрасни во потрага по безусловен секс. Па ја ќе ја грабнам на улица ќе ја изгризам со заби а камо ли некој педофил таму. Ненормален свет човече.... Каде се социјалниве служби, што дремат? Нели на малолетните им требаше писмена изјава од родител дека може да шета сама ноќе? Патем шо мајка бара дете само ноќе?
А зошто одма ги судиш родителите...?
Јас познавам многу девојчиња кои од дома излегуваат по фармерки и блуза па после се пресоблекуваат кај другарка, ваму таму...
И според тебе... и гола да шета на 14 години, тоа му дава полно право на педофилот да и’ направи нешто?