Сакам да кажам/Сакам да прашам

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
А зошто одма ги судиш родителите...?
Јас познавам многу девојчиња кои од дома излегуваат по фармерки и блуза па после се пресоблекуваат кај другарка, ваму таму...
И според тебе... и гола да шета на 14 години, тоа му дава полно право на педофилот да и’ направи нешто?
Нешто не се разбираме изгледа. :)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Јас лично ги ценам веганите. Како што секој има право да се храни како што си сака така и тие луѓе. Не знам според што донесуваат таква одлука, ама сепак е за почит. :)
И не е ништо лошо и ненормално, неприродно.
Сношти на работа дур ги пишев весниците според број за враќање и дур ги средував налетав на овој да речам прирачник за вегетаријанци, рецепти..
Долната вилица на под ми се залепи. Вака ќе си речеме де бе па они само трева јадат, зеленчук и овошје. . Внатре има толку многу рецепти што искрено и јас би ги јадела некои од нив. Списанието е 50стр и е доста интересно, читав ама не можев мн.
Секоја чест на луѓето што можат без месо и млечни производи. Јас не би можела. Поздрав до вегетаријанците :)
20160421_222659.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and malo

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Јас лично ги ценам веганите. Како што секој има право да се храни како што си сака така и тие луѓе. Не знам според што донесуваат таква одлука, ама сепак е за почит. :)
И не е ништо лошо и ненормално, неприродно.
Сношти на работа дур ги пишев весниците според број за враќање и дур ги средував налетав на овој да речам прирачник за вегетаријанци, рецепти..
Долната вилица на под ми се залепи. Вака ќе си речеме де бе па они само трева јадат, зеленчук и овошје. . Внатре има толку многу рецепти што искрено и јас би ги јадела некои од нив. Списанието е 50стр и е доста интересно, читав ама не можев мн.
Секоја чест на луѓето што можат без месо и млечни производи. Јас не би можела. Поздрав до вегетаријанците :)
Отвори ја прикачената датотека 27643
Да, најчесто така мислат луѓето, дека јадеме само трева. Јас моментално сум на жива храна, мислам дека околу две недели се хранам така и нема да веруваш какви се вкусни јадења јадам. Тоа од прилика изгледа вака - за доручек сладолед и по некое парче торта, може и овошна каша, во комбинација со свеж сок, за ужина колачиња или суви крекери, за ручек повторно големо парче торта, овошна салата или овошен ,,јогурт,, за вечера ,,мајонез,, салата, паста или лазања од тиквици, пире од карфиол и сл.
Имам отворено тема - жива растителна храна, ставав некои рецепти разгледај ги. Не мора да си веган за да ги јадеш, можеш и покрај другото да ги подготвуваш, ем се ефтини, ем лесни за правење и нема печење, варење, пржење... А за вкусо сама ке си оцениш, јас ке кажам само дека повкусна храна нема од онаа која сонцето ја готви :)

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Му викам на љубовта дека му ги сакам очите дека му се зелени, тој ми вика газето ми го сакал... и ај после не му викај дека е глупав... (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Форумов веке позелени од мука ама порталот е за пофалба, некако е поубав, посреден, поинтересен.....(handshake)

• Ми се допаѓа

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Многу ме иритира кога некои луѓе гледат во секој збор навреда па веднаш завзимаат одбранбен став. Денеска одам кај баба на ручек и ме прашува дали бил добар оризот, и одговарам со: Мислам дека си ставила малку вегета, некако без вкус ми е. И она одма кога почна, е да, на комшиката е поубаво јадењето, уште еднаш на шо ќе ти направам јадење :eek WTF? И мене шо ми е па, златно кажи си тоа шо сакат да го слушнат и готово, без нервози без викотници.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Многу ме иритира кога некои луѓе гледат во секој збор навреда па веднаш завзимаат одбранбен став. Денеска одам кај баба на ручек и ме прашува дали бил добар оризот, и одговарам со: Мислам дека си ставила малку вегета, некако без вкус ми е. И она одма кога почна, е да, на комшиката е поубаво јадењето, уште еднаш на шо ќе ти направам јадење :eek WTF? И мене шо ми е па, златно кажи си тоа шо сакат да го слушнат и готово, без нервози без викотници.

never, never, never say that to your grandma ! Never
на стари луѓе секогаш само тоа што сакаат да го слушнат, може и пари да ти дадат на крај :igra

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
СДП што се случи со темата ,,фотографираме на тема ..." ?

• Ми се допаѓа