Види што пишуваат и читаат и немој да си толку изненаден.Ме изненадува бројката на ново зачленети на форумов
секој ден по 2-3 нови=)
Види што пишуваат и читаат и немој да си толку изненаден.Ме изненадува бројката на ново зачленети на форумов
секој ден по 2-3 нови=)
Дали ако си роден надвор од државава имаш ЦЕЛОСНО право, без никакви компликации да извадиш државјанство ?
Now, children born on or after 1 January 2000 to non-German parents acquire German citizenship at birth if at least one parent has a permanent residence permit (and had this status for at least three years) and the parent was residing in Germany for at least eight years.
Види што пишуваат и читаат и немој да си толку изненаден.
Now, children born on or after 1 January 2000 to non-German parents acquire German citizenship at birth if at least one parent has a permanent residence permit (and had this status for at least three years) and the parent was residing in Germany for at least eight years.
Е ја сум 94та .. Муабетот е шо имав државјанство, арно ама македончево не ми давало да имам две, па морало да ме откажат од германското .. затоа прашувам.
И сеа шу прајме ? тенка работа за државјанство м?
Мислам дека немачка не дозволува двојни државјанства ама не сум сигурен, како и да е подобро да се откажеле од мк државјанството
И сеа шу прајме ? тенка работа за државјанство м?
Каков клошар, мисли дека е интересен.Стевче е најмафијашот во Македонија
https://www.facebook.com/Alekrjk/videos/10152734627040303/?__mref=message_bubble