Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Мора да се направи тој исчекор еднаш кон граѓанско наместо партиско општество, без разлика на цената, барем за оние кои планираат да живеат и да имаат потомство во Хунзистан.

Како прво, сите оние кои се поврзани со власта треба да престанете да ги сметате за нешто приближно до човечко битие, затоа што тие, ако им заповедаат или ако имаат корист - ќе ве упропастат. Без разлика дали некогаш ви биле другари, пријатели, дали ви се роџаци, дали комуницирате ирл или виртуелно - намалете или прекинете комуникација. Истите тие подржуваат систем каде се црнчи за 9.000 денари, каде царува некомпетентност која ќе ве убие во ординација со идиотска дијагноза од партиски бот, ќе ви `снема` години од стаж за пензија од архив, ќе имате потполно срање и изгубено време од образование и за секоја ситница ќе мора да бидете покорни и благодарни на шака остатоци од абортус.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
35
Скопје
Богами, а и како ќе имаме кога секој втор е со купена диплома, а замисли малку оф топик медицинава и така ни е крш, што ли ќе биде кога ќе имаме дипломирани доктори од европски.
Абе и на дисперизи по другиве градови лесно се завршува факултет што нема гајле најголемите експерти не се мешат веќе во политика откако еднаш се изгореле да се врати филм и да се претпостави што ќе беше да не го бутнеа Никола Кљусев и неговата експертска влада стварно неможе да се каже ама сеа експерти од тој тип кој : Таки Фити , Ирена Кикеркова , Малчевски Јован (мислам се викаше), и не ми текнуват други паметни луѓе :)

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and diva orhideja

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
@existence покрај пример за иронија, полицијава дури и е добронамерна што се труди физички да им покаже за што протестираат. :D Протестираат за бруталност од страна на полицијата ете им ја бруталноста на лице место. :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да имаше и петиција и пратениците 123 на број може и помалку присутни ја прифатија инцијативата? Не така значи ниту една партија не работи за народот така ? За споредба во Бразил колку се протестираше за покачување на цената на билетот за јавен превоз знаеш ако си следел секако и добија што сака ама политичари не се мешат во граѓански протести.

Каде тоа не се мешаат политичари? Не знам од каде ви е идејата дека не се мешале политичари? Па на секое срање од позицијата - поентира опозицијата, секаде по светот, уште во фиром остана раја да се чуди и крсти дека опозиција поентира од протести. Оние кои протестираа против ЕВН беа карактеризирани како соросоиди од страна на власта.

Како и да е ќе биде интересно, секој месец земаат кредити за да исплатат пензии и плати на бирократиските паразити а тоа за среќа, нема да трае бесконечно.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
35
Скопје
Добро едно прашање а вас да ви дојде некој на работа/дома и да ве напаѓа , да ви фрла камења или нз што ќе стоите мирно? Абе како дојде до распуштање на генерации со носење на европски закони . Децата несме никој да ги тепа одма и на родител полиција социјални служби ќе му викнеле или незнам што па се качуват на глава на професори и на сите и тоа оди до крај без контрола. Плус самиот цепенков запишал една која вели вака : Кај што непомага зборот таму помага стапот чунки ќотекот од рајот излегол!

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
35
Скопје
Каде тоа не се мешаат политичари? Не знам од каде ви е идејата дека не се мешале политичари? Па на секое срање од позицијата - поентира опозицијата, секаде по светот, уште во фиром остана раја да се чуди и крсти дека опозиција поентира од протести. Оние кои протестираа против ЕВН беа карактеризирани како соросоиди од страна на власта.

Како и да е ќе биде интересно, секој месец земаат кредити за да исплатат пензии и плати на бирократиските паразити а тоа за среќа, нема да трае бесконечно.
Не е идеја гркоман или незнам и уште еднаш не ти одговарам МАКЕДОНИЈА . Каде на кој протести си видел политичар ама баш каде во светов да видам ај со Грчев заедно под рака таму у мајка Блгарија или Грција.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Со опозиција која дреме дома и зима плата,наместо у врат да им дише на актуелнава власт,арна ни е државава.Мислиш дека народот е задоволен со обезвредниот труд,со стандардов, со корумпираново судство, со градежнава мафија....ама има ли саглам решение за нас?Со вакви инциденти само ја влошуваме состојбата.Немоќни сме, дефинитивно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k and escape

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
35
Скопје
@Viktor k ти сега си за протест или против протест не можам да те разберам
Јас сум одамна за протест ама не за овој и не во ваква форма . Чист граѓански протест за лоши реформи во образование Кембриџ , за низок животен стандард , за заштитените бели мечки во собрание , а не протести од овој тип каде ќе учествуват вакви типови

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and diva orhideja

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
е и ја сум за тоа, со насилство и од двете страни ништо не бидува, дури ни умот нема да им дојде и по толку ќотек ама тоа е