Препораки за филм (општа)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Хоуп* гледам си го поштуваш Кристијан Бејл ко мене и бидејќи рече дека со огромно задоволство ќе го гледаш неговиот следен филм, доколку веќе не си го гледала, ти го препорачувам: Out of the Furnace.

Ако не најдобар глумец во последните 2 децени, тогаш дефинитивно меѓу најдобрите глумци што некогаш постоеле.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Змејче

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
The Best Offer (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1924396/?ref_=nv_sr_2

Па можеби се изнагледав слични филмови па претпоставив што ќе се случува. Имено проценител на артефакти за акцииски куќи ќе му се смени животот кога ќе му се јави девојка за проценка на нејзината куќа и се во неа за продажба да се даде. Искрено очекував многу поинаков крај сепак еден од подобрите филмови за 2013 година. 9/10 заради крајот :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Mystic River (2003)
Crime/Drama/Mystery
http://www.imdb.com/title/tt0327056/?ref_=nv_sr_1

Патиштата на тројца пријатели од детството повторно ќе бидат споени откако ќе се случи трагедија-убиство на ќерката на еден од нив. Истрагата и текот на филмот ќе ви изгледаат предвидливи и лесни, но тоа што овој филм го прави поразличен од другите крими филмови со истраги е тоа што тука ништо не е како што изгледа. Совршениот заплет ме натера да му дадам висока оцена. И како што викаат тука крајот го краси делото. 9ка!

Клинт Иствуд одчично си ја завршил работата како режисер, како за приказната, така и за изборот на актери.
Шон Пен во одлично издание на очаен татко кој е спремен на се само да го најде убиецот на својата ќерка, Кевин Бејкон како полицаец кој е задолжен за истрагата и Тим Робинс како очаен човек кој се бори со своите демони, преживувајќи пекол после траумите кои ги доживеал во детството.

Ви ветувам дека приказната за овие тројца пријатели нема да ве остави рамнодушни и затоа топло и од срце ви го препорачувам!

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Basic Instinct (1992)
http://www.imdb.com/title/tt0103772/?ref_=nv_sr_1

Ретко пишувам рецензии, ама кога пишувам мора да биде за филм кој позитивно ме изненадил. Имав намера одамна да го гледам и среќа МТВ1 го емитуваше. Го најавуваа како еротска драма, ама згрешија. Ова беше еротска мистерија. Не знам од кај ги вадат жанровите мтв.
Филмот како филм, позитивно ме изненади. Очекував да биде едноставна драма со многу голотии и секс, а добив добра мистерија со многу голотии на Шерон Стоун. :zelen

Екипата беше добра, барем главните Мајкл Даглас како детектив Курен и Шерон Стоун како Кетрин Тремел. Приказната е дека се случува убиство и главната осомничена е Кетрин, а главен детектив е Курен. Крајот доста ме изненади. Добра мистерија, со како што напоменав погоре добри Шерон Стоун сцени.
Филмот не се препорачува за деца под 18 години, без надзор од родител или старател, кој ќе им става дланка на очите.
Го препорачувам на сите кои сакаат добра мистерија, еротика и се над 18 години.
Уште не сум сигурен дали Кетрин беше убиецот и ако да, како ја наместија др. Гарнер дека е убиецот. :eek
Оцена 8/10.

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Продолжувам со моите рецензии за филмови снимени според книгите на Нора Робертс.И како гледам нов филм така велам овој е најдобриот.
Montana Sky (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0860467/?ref_=nv_sr_1

Приказна за три сестри кои се принудени да живеат под ист покрив за да го задржат наследството на нивниот татко. Но Вила,Тес и Лили се сосем различни,како ќе успеат да се снајдат со новите обврски кои им се наметнуваат? И како да е тоа малку, почнуваат да се случуваат чудни работи на имотот. Мртва стока, затруени коњи.. девојките можат да го игнорираат сето тоа,се додека не се појави безживотното тело на еден од работниците.
Главната приказна е животот на сестрите,ако очекувате од филмов вртоглав трилер,сте се излажале. Нема многу мистерија, нема голема напнатост да се прашуваш леле што ќе се деси сеа,но затоа пак ликовите се многу уникатни и ми се допадна како е прикажана цела таа ситуација како девојките не можат да се поднесат,нивните маани и разлики ги следиме постојано.Дури и не се перфектни, толку се реални што и самите прават грешки. Никој не е совршен, тоа е тоа што ми се допадна во филмов.А љубовта на Бен и Вила не е лигава и класична,него баш онака спонтана, релаксирачка. Мразам кога во некои филмови главните ликови се безгрешни, перфектни, постојано се откажуваат од својата среќа за туѓо гајле. Овде тоа нема да го сретнете, бидејќи реалноста е прикажана во час и половина.Препорачувам! Апсолутно препорачувам!

• Ми се допаѓа
Реакции: Змејче

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Некој со некој добар предлог за филм со шизофренија, лудници, двојни личности, параноја или нешто слично?

Сум ги гледала Beautiful mind, Benny and Joon, The fisher king, Shutter island, Pi, Fight Club, The machinist, Identity, Mr. Jones, One Flew Over the Cuckoos Nest, Donnie Darko и сигурно уште некој што не ми текна, па ако има некој предлог, а да го нема погоре нека пише, мада малку е веројатно, ама да си пробам...

А и патем, кој сака филмови со таква содржина, нека ги изгледа тие што сум ги набројала.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Некој со некој добар предлог за филм со шизофренија, лудници, двојни личности, параноја или нешто слично?

Сум ги гледала Beautiful mind, Benny and Joon, The fisher king, Shutter island, Pi, Fight Club, The machinist, Identity, Mr. Jones, One Flew Over the Cuckoos Nest, Donnie Darko и сигурно уште некој што не ми текна, па ако има некој предлог, а да го нема погоре нека пише, мада малку е веројатно, ама да си пробам...

А и патем, кој сака филмови со таква содржина, нека ги изгледа тие што сум ги набројала.
Shutter Island? Black Swan? Memento? Mr. Brooks?

edit: <Click>