Премиер Лига, Чемпионшип, ФА и Лига Куп 2015/16

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Гибс е многу потценет играч и јаде многу беспотребен хејт од фановите особено после автоголот со Јунајтед. Кога игра за репрезентацијата го гледам дека партал прави. Плус има многу цврст став и тешко може некој да го истурка, има кондиција да одигра 90 минути на ниво, не прави непромислени киксови и брзо може да се врати од напад за да покрие. Не дека Монреал е лош ама јас секогаш би го играл Гибс пред Начо.

Жиру ни теоретски шанси нема да втрча во контра, заедно со тенкистот мислам дека се најбавните играчи во лигата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Гибс е многу потценет играч и јаде многу беспотребен хејт од фановите особено после автоголот со Јунајтед. Кога игра за репрезентацијата го гледам дека партал прави. Плус има многу цврст став и тешко може некој да го истурка, има кондиција да одигра 90 минути на ниво, не прави непромислени киксови и брзо може да се врати од напад за да покрие. Не дека Монреал е лош ама јас секогаш би го играл Гибс пред Начо.

Жиру ни теоретски шанси нема да втрча во контра, заедно со тенкистот мислам дека се најбавните играчи во лигата.

Поголем фанатик е Гибс, сепак е од пелени во Арсенал, жилав е и шо викаш кондиција има ненормална. Има често такви случаи на играчи кои се запоставени од непознати причини.

А Бентеке, Керол, Волтерс и Крауч во контра? :frantic

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Што е со овие Свонси бе? Можат ли барем два гола да дадат? :mad:
Ми земале ми задржуваат пола саат, ееј 90 минути да не дадеш два гола барем. Не само Свонси, и тие Ватфорд се за никаде, значи било кој да дадеше требаше, два гола бе мрднати едни, 1:1 нека заврши ич не ми е гајле за тоа колку скапани бодови ќе земете, и така за никаде сте. Какви мртви тимови леле, и што е најтрагично овој мртвиов тим Ватфорд го победи Ливерпул. Колово цело е мртво. Мрш.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ливерпул после ќе победи со 1:0. Тешка утакмица ќе е, јаки се овие Ексетер, уште кога ќе видат дека играат против уличари, уште толку ќе се мотивираат.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Лестер-Тотнем ќе ги даваат, а после ќе има снимка од Ливерпул-Ексетер...

@existence инаку и Лестер не е правилен изговор ама така се трефнало, Лаикестер би било нешто по правила ама англискиот има некои мистерии, исто и Вустер (Worcester) или Глостер (Gloucester) :zelen А Манчестер или Чичестер или Ланкастер се читаат правилно, нема логика ама тоа е.

btw, Towcester се чита Тостер :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
-cester се чита /-стер/ па така Leicester->/lestər/, Worcester->/woostər/ итн. Има исклучоци од правилото ама колку што знам така е.
Манчестер е Manchester, -chester е крајот и затоа е тамам. Ланкастер исто не завршува на -cester па затоа за нас е нормален изговорот.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
-cester се чита /-стер/ па така Leicester->/lestər/, Worcester->/woostər/ итн. Има исклучоци од правилото ама колку што знам така е.
Манчестер е Manchester, -chester е крајот и затоа е тамам. Ланкастер исто не завршува на -cester па затоа за нас е нормален изговорот.

Не е тоа правилно ама е прифатено пошто би се читало кестер, слично како ситуацијата со селтик :)
Селтик не е правилно према изговор на букви ама ете, се десило, можда некој сленг се замешал...

Инаку Вокер оваа сезона :eek:, игра одлично кој преглед на игра го има и не прави киксови, изгледа го имаат седнато на психолог.
Тотнем подобар беше а и тој кореецот се разигра, имаа и неколку подмукли потези во прво полувреме ама се на се` контролираа дешавања. Варди после повредата некако има изгубено брзина, како може после операција за 10 дена да се врати на терен, Санчез кај Арсенал требаше за две недели а испадна 3 пати подолго од тоа...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Утре Норич-Ливерпул 13.45 на СК а задутре дербито Арсенал-Челзи во 17.00, време е за клање, враќање на долгови и освета за педерскиот пораз од лани.:kafe
Озил и Санчез ќе играле наводно, тоа би било интересно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr