![ROFL :rofl :rofl](/images/emoji/rofl_animated.png)
Челзи-Борнмут 0-1, пред две три сезони некој да споменеше дека во лигашки меч ќе се деси вакво нешто ќе го запалеа на сред село
Или некој да предвидел дека Лестер ќе има ДУПЛО повеќе бодови во 15.коло од актуелниот шампион кој ќе се бори за опстанок
Јас скромно ќе кажам дека лани предвидов светла иднина за Лестер иако после смената на Пирсон мислев дека се` ќе оди во канализација, мило ми е што не бев во право, таљанот очигледно добро го искористи костурот кој го состави Пирсон и бранот на самодоверба после ненормалната серија со која изборија опстанок лани.
На мечот Арсенал-Сандерленд беше забележан мега-флопот Борини кој уште еднаш ја докажа својата тотална бескорисност, дури и напраи кикс после кој замалку Ремзи ќе дадеше гол. Како е можно ликот уште да се мота во ПЛ
Се забележува голем напредок кај Озил, кога дојде во Арсенал се влечеше како црево, тешка мрза и губеше дуели а обично се активираше само при позитивен резултат. Сега е како друг играч се адатпира на ПЛ темпо плус има доста слобода која ја користи на добар начин, знае да намести центаршут на глава, да расцепи одбрана со пас и слични финти. Ако Арсенал освои постои голема шанса да е играч на годината во ПЛ.
Проблемот е во Казорла, среќа што се повреди, очигледно не му се игра повеќе а ако не му се игра нема потреба да е член на Арсенал.
Друг проблем се центаршутевите, тотално се ужасни сите освен Озил, топки во трибини во аут или килави полуниски уфрлања...штета за Сања тој знаеше да се убаци и да намести ама откгоа замина од Арсенал се претвори во зомби.