Премиер Лига, Чемпионшип, ФА и Лига Куп 2015/16

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Штета ќе беше подобро да играше Ливерпул со Сити, ќе ги паљеше со бенѕин, последниот пат кога освоија со далглиш ги елиминираа сити во 1/2ф.
Евертон којзнае дали ќе има сила за такво нешто, сепак се две утакмици во полуфинале.
Се гледа дека Клоп беше она што му требаше на Ливерпул се гледа по фаците коа ќе дадат гол, знае да се постави и да ги мотивира оној морено беше ужас сеа трча како коњ и се труди, дури и ловрен се прибрал нешто :zelen
Плус не калкулира многу очигледно дека ќе оди на 4 фронта (ПЛ,ФА,ЛК и ЛЕ) освен повреди ако не го заебат (што има шанса да се деси поради распоред) сигурно освојува барем еден трофеј што за прва сезона би било одлично.
Да да, јас мислев во ПЛ нема што да се бара ама 6 бодови негатива не се многу, плус се е можно и некој од првиве ќе почнат да кикснуваат, кога ќе видиш со некои добри засилувања на зима може и до место за во ЛШ да се оди.
Сега му е полесен распоредот во ПЛ па мислам дека ќе се соберат сите 3 бодови од тие натпревари. :)
Стариџ ме изненади, изгледа дека пишав подобро е да си оди и ете го одма со два гола. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да да, јас мислев во ПЛ нема што да се бара ама 6 бодови негатива не се многу, плус се е можно и некој од првиве ќе почнат да кикснуваат, кога ќе видиш со некои добри засилувања на зима може и до место за во ЛШ да се оди.
Сега му е полесен распоредот во ПЛ па мислам дека ќе се соберат сите 3 бодови од тие натпревари. :)
Стариџ ме изненади, изгледа дека пишав подобро е да си оди и ете го одма со два гола. :)

Тешко ќе конкурира за ПЛ титула пошто Сити има јак ростер а тука е и Арсенал кој и покрај повредите има појак тим од Ливерпул, ама место во ЛШ не би требало да е проблем со оглед дека Челзи отсуствува оваа сезона...
Стариџ е страшен финишер, штета што го изедоа повреди.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Тешко ќе конкурира за ПЛ титула пошто Сити има јак ростер а тука е и Арсенал кој и покрај повредите има појак тим од Ливерпул, ама место во ЛШ не би требало да е проблем со оглед дека Челзи отсуствува оваа сезона...
Стариџ е страшен финишер, штета што го изедоа повреди.
Јунајтед не го ни спомна, нормално, ни јас не би го спомнал. Кај имаат тие шанса за титула. :rofl
Не мислам дека титула ќе освои ама ќе биде подобар од очекувањата. Сити има јак состав ама пак примија 4 гола дома. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јунајтед не го ни спомна, нормално, ни јас не би го спомнал. Кај имаат тие шанса за титула. :rofl
Не мислам дека титула ќе освои ама ќе биде подобар од очекувањата. Сити има јак состав ама пак примија 4 гола дома. :)

Знам дека се трети на табела ама никако свесно не ми доаѓаат на памет како конкуренти за титула, премногу се потпираат на голман и на среќа а тоа не е на арно...
Сити го здробија ама ипак се 38 кола, бодови кинат и палас и норич и свонси, сите гризат...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Знам дека се трети на табела ама никако свесно не ми доаѓаат на памет како конкуренти за титула, премногу се потпираат на голман и на среќа а тоа не е на арно...
Сити го здробија ама ипак се 38 кола, бодови кинат и палас и норич и свонси, сите гризат...
Да де, Норич, Палас, Свонси можат и на Сити да му скинат бодови, па и Арсенал. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да де, Норич, Палас, Свонси можат и на Сити да му скинат бодови, па и Арсенал. :)

И ќе му кинат бодови само работата е што на крај ќе му скинат помалку бодови него на Ливерпул. :) Е сега и Пелегрини како и Клоп игра на сите фронтови, не штеди многу играчи, тука би била шансата за јака драма на крај на сезона.
Штета за Арсенал секоја година истиот проблем, мистеријата со повредите сигурно имаат 2-3 титули во ПЛ изгубено поради тоа.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Како остана Чарли во Чемпионшип не ми е јасно, какви дрва играат во ПЛ во споредба ...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Имаше понуди да се врати во ПЛ, ама останал верен на клубот и дал некоја изјава дека никогаш не би ги напуштил КПР.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Koj и да е ботот, не го пуштил Остин во прва постава. (facepalm) Инаку првите пола саат... стоук би одиграле понежен фудбал :D