Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Има теми каде што имаме интерес да пишуваме. Што има јас да пишувам во тема за ракомет кога не го следам тој спорт. Или за уметност, прози, поезии кога за тоа сум тапа. Или во теми зашто светците држеле споени прстови. Секој пишува каде сака. Демократија. Ако на некој му сметам јас, нека ме игнорира. Нема да му се појавувам. Ќе пишувам кај сакам. Никој нема да ми забрани. Се додека тоа не се коси со основните правила на форумот. на крајот на светот има модератори. па жалете се кај Валијата.
И да, не разбирам зашто се бумните кај мислењата во играчница, дали се броеле или не. Или го цените форумџијата по тоа колку постови истресол?

Ку Рајбер

Полноправен Член
2 август 2013
71
59
18
42
Гевгелија
а без дискриминација, во сите теми, да бидат ограничени глупави мислења, на ден минимум по 2 од член? :rolleyes:

Значи имам право да дадам 2 глупави мислења и колку што сакам паметни:unsure

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Има теми каде што имаме интерес да пишуваме. Што има јас да пишувам во тема за ракомет кога не го следам тој спорт. Или за уметност, прози, поезии кога за тоа сум тапа. Или во теми зашто светците држеле споени прстови. Секој пишува каде сака. Демократија. Ако на некој му сметам јас, нека ме игнорира. Нема да му се појавувам. Ќе пишувам кај сакам. Никој нема да ми забрани. Се додека тоа не се коси со основните правила на форумот. на крајот на светот има модератори. па жалете се кај Валијата.
И да, не разбирам зашто се бумните кај мислењата во играчница, дали се броеле или не. Или го цените форумџијата по тоа колку постови истресол?
Што си се фатил сега за прстите на светците??
Кај виде дека јас се бунам, кревам востанија и правам нереди тука за пишувањето во играчница? Толкав реферат напиша човек ќе рече оваа Хоуп штрајк направила. Не мислиш дека повеќе за критикување е предлогот на другарка ти за пишување на ден по 2 ГЛУПАВИ мислења?
И зошто секогаш кога јас разговарам со нејзе се мешаш ти принцот Вилијам? Остави ја нека се челичи де, нема секогаш да биде тука бато Боби да ја заштитува нели? Мада обратно од нејзе, јас не вреѓам и мене треба некој да ме заштити :zelen
И немој да зборуваш во множина кога сакаш мене да ми кажеш. Јас не се лутам сум била и јас вљубена...

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and melpomena

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
И ова со опомениве, казнени поени што и да се.
Опомената е за во чат муабет гледајте друг пат да не се случи ова, а вашето мислење е избришано. Прашуваш за кое мислење се работи и нема одговор.
И сега како јас да се поправам кога не знам кај сум згрешила??
Тоа ако може да ми се објасни.
Фала многу!

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
...Опомената е за во чат муабет гледајте друг пат да не се случи ова, а вашето мислење е избришано. Прашуваш за кое мислење се работи и нема одговор.
Предложив да се прави Print Screen на секое мислење во тема каде мислењето се коси со правилата.
пример некое мислење за кое некој random форумџија добива опомена, бан, казене поен и надлежното лице (модератор) кој го врши тоа, да го сними тоа мислење како доказ црно на бело.

Ама тоа е. Модераторите секога беа (се) во право. Исто за анимациитево потпис, додека некој кркаше казнени, во тоа време кај модераторката имаше потпис во боја и емотикон. Ама добро нели ние сме обични смртници.

Еј Хоуп* искосениов дел од мислењето не е за тебе но се сложува со неискосениот фонт од мислењето ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ај сега искрено да направиме муабет.
Дали толку не знаете што сте напишале, или не ви одговара да знаете за да може да продолжите по старо?
Не мора да сме болно опседнати со форумов или да имаме фотографска меморија за отприлика да знаеме каде и што сме напишале.
Доколку навистина не може да се сетите, може да го прашате соодветниот модератор што ви ја доделил казната, не би требало да му е проблем да ви го копира мислењето кое било избришано. Е дури ако тогаш не добиете одговор, веќе е некултура и пропуст на модераторот и слободно може да се жалите.
Другото е само обид за безвезе кревање галама оти не ни чини да си ја прифатиме кривицата.
Неправилности на форумов има в крај, ама не може некој да чека и нагаѓа вие кога ќе се вклучите за да прочитате кое мислење треба(ло) да ви биде избришано, па после да презема мерки. Едноставно, никој не би се нафатил на такво нешто.

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Дали толку не знаете што сте напишале, или не ви одговара да знаете за да може да продолжите по старо?
Не мора да сме болно опседнати со форумов или да имаме фотографска меморија за отприлика да знаеме каде и што сме напишале.
Доколку навистина не може да се сетите, може да го прашате соодветниот модератор што ви ја доделил казната, не би требало да му е проблем да ви го копира мислењето кое било избришано. Е дури ако тогаш не добиете одговор, веќе е некултура и пропуст на модераторот и слободно може да се жалите.
Другото е само обид за безвезе кревање галама оти не ни чини да си ја прифатиме кривицата.
Неправилности на форумов има в крај, ама не може некој да чека и нагаѓа вие кога ќе се вклучите за да прочитате кое мислење треба(ло) да ви биде избришано, па после да презема мерки. Едноставно, никој не би се нафатил на такво нешто.
Јас стварно не се сеќавам дека некаде сум навредила некој во чат муабети, а сакам да знам каде видел некој друг. И културно си прашав, ама не добив одговор. Ете тоа е причината зошто ЈАС се жалам.
И не дека е битно, само онака сакам да знам, за во иднина да не ми се повтори нели :)
И уште нешто..
Мене не ми е битно и не е муабетов за казнениот поен, ако некој мисли дека е заслужен ок, која сум јас да кажам не е или да барам правда кога и така ја нема.
Само предложив кога веќе се казнува некој да му се каже зошто, каде и како згрешил и во мојот случај со кој збор сум навредила некој член. Толку.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue and melpomena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Има неколку ситуации што мене ми се случиле. Пример ми избришале 5 мислења и ме казниле за едно од тие 3 дена откако сум ги пишал. Како ќе знам јас кое е лошото мислење? Сигурно не е толку тешко еден цитат пред да казнуваш или опоменуваш некого. Или пак ме казнувале во тема како Чет муабети каде што понекогаш се случува и над 20 мислења дневно да пишеш.

• Ми се допаѓа
Реакции: lady_blue and Хоуп*

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Има неколку ситуации што мене ми се случиле. Пример ми избришале 5 мислења и ме казниле за едно од тие 3 дена откако сум ги пишал. Како ќе знам јас кое е лошото мислење? Сигурно не е толку тешко еден цитат пред да казнуваш или опоменуваш некого. Или пак ме казнувале во тема како Чет муабети каде што понекогаш се случува и над 20 мислења дневно да пишеш.

Во право си,како ке знаеш, кога секое мислење ти е со навреда, цинизам или провокација. Барем нека кажат, слблбл ова мислење ти е мој мој преку мој, а другиве ти се под мој, па затоа не си казнет за тој.
И не знам што не ви е јасно, убаво си пишува во правилникот, ни еден модератор нема обврска да ти објаснува за неговите постапки. Или само јас го читам тоа правило? :nerd