Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Нешто ми мириса дека ова е поради денешните бришења на постови во темата за хомосексуалност :).
Драго ми е што го знаеш исходот, па не мора да ти одговорам директно ;)
Добро ке беше ако беше само од денеска;) сам претходниот пат рече дека било по грешка нејзина

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Апсолутно дека е така,но грешка се изразив,на повеке пати одкако реагирам ми се вракаа постовите а на едниот пат ми беше одговорено дека се вракале оти биле погрешка.Ако се избришани овој пат ради препукувања не треба ли да се запази од каде ке почнат да се бришат.Другиот член постира повекее пати еден ист линк и се врти во круг со муабетот и тоа не само со мене туку на секој неистомисленик го цитира и исто му пишува,тоа не треба да се избрише,така?

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Се согласувам. Ама треба да разбереш дека модераторите не се тука на full time job, туку го прават тоа од ќеиф.
Тоа што прифаќаат забелешки и се корегираат само ги прави подобри модератори во моите очи.

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood and ShakaZulu

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Кога веќе сме кај тема за бришење на мислења, јас имам едно прашање.

Дали постои некое правило кое ги опфаќа оние мислења кои се испратени само колку да се испрати нешто? Мислења кои се таму за членот да се направи мудар и паметен, божем бунтовник бидејќи испраќа мислење во некоја тема кое не е ни најмалку поврзано со темата и нема ни грам смисла. Мислења кои не допринесуваат ништо до темата, туку се таму за да се исмее некој или пак се иницијатори на кавги.

Мислам дека многу добро знаете за какви мислења зборувам и мислам дека веднаш на памет ви паѓаат ликовите кои често го прават ова.

Има некои правила во врска со тоа, или сега за сега само да се игнорираат тие мислења?

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Не е нешто што администрацијава може да среди или да им нареди на членовите, ама само добронамерен совет.
Цитирањето. Пише некој подолго мислење, и по него следат неколку цитати на истото, за (најчесто) еден одговор од два збора.
Нема потреба мислам, посебно ако се едно под друго мислењата. За другиве постои тагнување.
Или ептен ако се работи за реплицирање на одреден дел од мислењето, нека се оддели само тој дел.
Вака ептен се испомешуваат и цитати и скролање 5 саати итн итн.
Мене па иако со ова се сложувам исто што не зависи од администрацијата има уште еден сличен проблем,форумџиите се мрзливи многу според мене.
Најчесто стискаат изгледа оноа ШТО ИМА НОВО,и ако си се намачил да пишеш некој асален пост на некоја тема тој зима и пишува на таа тема ДА ТАКА Е па под него уште тројца стиснале НАЈНОВИ МИСЛЕЊА и отиде јабана твојот коментар од река на небитни работи од што ги мрзи да влезат во некоја подфорум и да видат нешто што навистина ги занима.Јас си кажав иако за ова нема спас,фала на пажња и пријатно

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Selma

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Кога веќе сме кај тема за бришење на мислења, јас имам едно прашање.

Дали постои некое правило кое ги опфаќа оние мислења кои се испратени само колку да се испрати нешто? Мислења кои се таму за членот да се направи мудар и паметен, божем бунтовник бидејќи испраќа мислење во некоја тема кое не е ни најмалку поврзано со темата и нема ни грам смисла. Мислења кои не допринесуваат ништо до темата, туку се таму за да се исмее некој или пак се иницијатори на кавги.

Мислам дека многу добро знаете за какви мислења зборувам и мислам дека веднаш на памет ви паѓаат ликовите кои често го прават ова.

Има некои правила во врска со тоа, или сега за сега само да се игнорираат тие мислења?
Не постои автоматско, меѓутоа постои под секој пост копче „Пријави“ на кој што можете да го пријавите мислењето и да напишете опис што сметате дека не е во ред. Тоа стигнува до модераторите, кои треба да одлучат дали е со право пријавен постот или да ја одбијат пријавата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Coelho

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Се согласувам. Ама треба да разбереш дека модераторите не се тука на full time job, туку го прават тоа од ќеиф.
Тоа што прифаќаат забелешки и се корегираат само ги прави подобри модератори во моите очи.
Јас многу добро разбирам дека сите сме овде од кејф па дури и вработените,ова се што пишувам не е за овде но од соодветната тема кај што требаше да го пишувам ми е избришано тоа што прашав и затоа напишав овде.
Си стојам на мојот предлог од причини што исто сум свесна дека нема некој безгрешен,но како модератор треба да знае дека се брише цела дискусија која се повторува а не само на едниот член за да на крај кога ке читаат други ке испадне дека избришаната останала без зборови и неука.
Ја предлагам дека не чини како модератор не само ради бришањето кое напомнав дека не е еднаш,туку повеке пати,и како е можно да се фака се за моите постови.Не треба да биде пристрасен модераторот кон еден член од х причини што испаднало дека се увиделе нејзини грешки баш ради тој член.Каде на друго место имам нешто пристрасно напишано околу нејзе јас?
На секоја тема читам пост а не личност од кој член е напишано,така треба и еден модератор да ги согледува работите.
Немам ништо против откако ке се прочита да се избришат овие постови оти се офф топик на темава и се извинувам поради тоа.Но од предлогот не одстапувам како што наведов и покрај тоа што го знам исходот.

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Ти кажав и претходно дека не си само ти и никој нема ништо против тебе лично.