Предлози за серии

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Има ли некој што ја гледал серијава?Ми рекоа дека е слична на Измамници,па планирам да ја симињам.
Leverage_S1_DVD_Front--Paramount-764687.jpg


Ги иам гледани сите 5 сезони добри се.....само 2-рата ногу а затупуат,другите сезони се добри
не е лошо да се погредне :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Давор

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Две нови серии:

Sleepy Hollow

sleepy hollow.jpg

Ichabod Crane се буди 250 години подоцна во мало американско градче во кое се случуваат убиства со обезглавување. Крејн сфаќа дека станува збор за мистериозното суштество (еден од јавачите на апокалипсата) кое тој го обезглавил пред 250 години во истото градче и поради тоа, тој и помага на младата полицајка Аби да го фатат. Too mush nonsense for my taste, но ќе продолжам да ја гледам, интересна ми е приказната, а можеби ќе се развие дејствието повеќе.


Brooklyn Nine - Nine

brooklyn nine-nine.jpg

Станува збор за група детективи во Њујорк, во која секој лик е различен со специфични смешни карактеристики. Cute sitcom.

 

Westt

Нов член
22 септември 2013
6
2
3
33
Не видов претходно можеби некој ги препорачал овие што би ги јас сега :)
Мене лично ми се допаѓаат Lie To Me, и Person of interest.
Првата серија се работи за човек што преку израз на лицето открива дали станува за вистина или лага, со што полицијата го користи за разоткривање на случаеви. Доста интересна е.

Втората воглавно двајца е вршат целата работа, постои машина која ја пронаоѓа личноста која би можела да биде во опасност или би извршила зло дело. Бивш CIA агент работи заедно со него и спречуваат несакани работи, но не секогаш им успева. Оваа ми е сега за сега една од подобрите.
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
The Blacklist

the blacklist.jpg

Бивш агент на владата (на Америка) после долгогодишно бегство се пријавува во полиција со таен план за апсење на најголемите криминалци од неговата црна листа. Тој поставува услов дека ќе соработува само доколку може да разговара единствено со младата fbi профилерка Елизабет која уште во самиот прв ден на новата работа дознава дека личноста со која планира да посвои дете не е тоа што се чини. Ми се виде доста добра серијава кога прв пат го видов трејлерот, но откако ја гледав пилот епизодата сменив мислење. Но, ќе продолжам да ја гледам, не може да се знае само од една гледана епизода каква ќе биде серијата.


Mom

mom.jpg

Sitcom со Ана Фарис. Кристи е самостојна мајка на 2 деца - Вајлет која е тинејџерка и Роско кој е 7/8 годишно момче - која едвај заработува за живот како келнерка. Таа е поранешен алкохоличар која се решила да стане дел од AA и да си создаде контрола и дисциплина во животот, бидејќи не сакала да биде иста како својата мајка. Поради лошиот однос со својата ќерка, таа се решава да го поправи односот со својата мајка, за да и постави пример на Вајлет. Ми се допадна пилот епизодата, многу ја сакам Ана и има доста цепки поврзани со алкохол и трева.

 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Tantara

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Незнам дали е за тука,имам предлог за цртана серија. Во аниме стил,но американска,хуморот е сличен на тој од Саут Парк и останати серијали од таков калибар,се работи за 2 братчиња,10 и 8 години,што живеат со дедо им. Цртаната серија се вика The Boondocks,има 3 сезони од по 15 до 17 епизоди,се на се околу 50тина вкупно,и се чека четвртата.


The-Boondocks-Season-3-Episode-1.jpg
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Aleksis

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Hostages

hostages.jpg

Група од 5 луѓе со чело на агент Данкан киднапираат едно навидум нормално семејство вечерта пред извршување на операција на претседателот на Америка. Мајката на семејството е хирургот кој треба да оперира на претседателот и таа се наоѓа во ситуација каде што треба да го убие својот пациент за да го спаси своето семејство. Ми се допадна пилот епизодата, има одлична екипа на глумци [Toni Collette (United States of Tara), Dylan McDermott (American Horror Story), Rhys Coiro (Entourage)], а би спомнала уште една личност која учествува во оваа серија како продуцент, а тоа е Jerry Bruckheimer.

 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
The Originals

to.jpg

Тие што ја пратат The Vampire Diaries сигурно знаат за оваа нова серија. Дејствието е сконцентрирано на членовите од оригиналната фамилија вампири, но сега се вклучени и некои нови ликови, а исто така некои споредни имаат поголема улога.


Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D

Marvel's Agents of SHIELD.jpg

Мислам дека јасно е за што станува збор според насловот на серијата, агенти на Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division. Иначе, еден од креаторите е креаторот/режисерот на филмот The Avengers.


The Michael J. Fox Show

mjf.jpg

Серијава на некој начин е посветена на животот на Michael J. Fox, само што името на ликот е сменето и професијата која ја има е водител на вести. Одлична е за опуштање, се газам од смеење на секоја епизода, навистина ја препорачувам.

 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
The Tomorrow People

The Tomorrow People.jpg

Sci-fi, акција, драма. Станува збор за група луѓе кои ја репрезентираат наредната фаза на човековата еволуција и поседуваат моќи, 3-те "Т": телепортација, телепатија и телекинеза.


Sean Saves Wolrd

Sean Saves the World.jpg

Шон (Џек од Вил & Грејс) е самостоен татко на 14 годишна ќерка која се вселува да живее со него. Додека се труди да го засили односот со Ели, на работа се мачи да го разбере својот нов чуден шеф. Не знам зошто е толку лошо оценета серијава, мене ми е баш смешна.

 

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Family Guy

images


Јас ви ја препорачувам цртаната серија Family guy во која ќе се изнасмеете на урнебесните лудории на семејството Грифин, на смотаноста на главата на семесјтвото - Питер и посебно на изјавите на најмалиот Грифин, мојот омилен лик во серијата.
Серијава ја гледам секој ден, и давам една 9ка и ја сместувам на број 2 омилени цртани серии, веднаш после South Park.

pp32117-family_guy_stewie.jpg
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Almost Human

Almost Human.jpg

Во не толку далечна иднина, луѓето цајкани и роботите цајкани стануваат партнери за подобра заштита на општеството. Прво, ми се допаѓа што вложиле доста труд и веројатно пари за сите sci-fi делови да делуваат толку реално, второ воглавно има интересна приказна. Ексклузивен продуцент е истиот оној кој што е на серијата Fringe.

 
  • Ми се допаѓа
Реакции: dreamydreamer