Предлози за серии

SuzanaSA

Нов член
30 јуни 2013
1
0
1
56
Wite Collaar, ne znam dali e ece razgovarano sega se vklucuvam vo forumov.
Bivski sovrsen falsifikator koj specijalnea edinica na FBI go apsi , a a potoa go koristi vo slucai povrzani so falsifikati posebno na umetnicki dela. Mngou dogar casting, garderoba,exterieri, se slucuva vo NYC, muzika, go preporacuvam

The Good Wife, koj saka serii od oblasta na pravoto, gragansko pravo so mnogu peripetii, politika, intrigi, ljubov, neverstva. Posakuvas da si vo sudnica so niv, preporacuvam. Producenti se bracata Scot, bez promasuvanje

I treto , vo momentov pocnav da go gledam Common Law, isto dinamicna policisko akciona serija so mnoguuuuuuu humor, ne e klasika kako Criminal Minds, ili Bones, CSI, malk e porazlicna
 
A

Ashmakal

Гостин
Supernatural http://tvseries.net/tv/232167_3.htm
Se raboti za dvajca braka koi gi lovat natprirodnite sustestva i trgnuvaat vo potraga po nivniot tatko. Nabrzo rabotite se isprevrtuvaat i se otkriva vistinata zosto navstina nivnata majka e ubiena. Epten se zaraziv od serijava gledam po 6-7 epizodi na den veke zapocnav so 5 sezona. vo septemvri se ocekuva da zapocne i 9tata sezona :)
 

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Прво да си прашам,знае ли некој некоа страна каде што може да се симнуват шпански серии?

Он:Преѓеска зборуваме нешто за серии од нашето детство,па се потсетив на мојата омилена серија Un nuevo amor.Знам дека некои од вас не се баш обожаватели на шпанските серии,ама верујте серијата е нешто посебно.Морам да признаам дека околу 50-та епизода малку се разочарав(понатаки ќе видите зошто)и не ја гледав баш редовно,ама стварно серијата заслужува да се оделе време за неа.
Поделена е на два дела,може да се рече на две сезони.Серијата започнува со Естреља која сака да украде еден фустан од трговскиот центар не за себе ами за едно многу болно девојче кое таа мошне го сака.Но не успева во намерата,продавачот ја фаќа и ќе се обиде да ја силува.Во одбрана Естреља го ранува и завршува во затвор.Сантијаго Мендоза е човекот кој ја става во затвор,кој таа го мразе од дното на душата и сака да излезе од затвор само за да му се одмазди.Но откако ќе излезе од затвор,таа се вљубува во него и тука почнува приказната.Естреља се соочува со многу голем број непријатели,па одлучува да се откаже од врската и од човекот кој е виновен за нејзината несреќа.Како патува со нејзината пријателка,наидува на крадци и сега малку ми е измешано ама некако во кражбата за да си го спасе животот Естреља случајно ја прегазува сопругата на Сантијаго.Не сакајќи да се врати во затвор,се преправа и се вработува како болничарка во една куќа.Но нејзиниот идентитет е откриен,и таа е киднапирана од страна на своите непријатели.
Вториот дел,или втората сезона,започнува со смртта на Естреља и Сантијаго се обидува да си го одземе животот сакајќи да се фрли од мост.Но една девојка го спречува во неговата намера и го носи кај неа дома.
Толку многу ја сакав Естреља што откако си замина од серијата,почнав да испуштам епизоди а и тие што ги гледав ги гледав со надеж дека ќе се врати.Не ми беше јасно како може главната улога да умре,некако ми беше нелогично.Ми се допаѓаше серијата бидејќи беше три во едно;акција ,романса, трилер.

MV5BMTU4NDIyODE4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTUwMjE2MQ@@._V1_SX214_.jpg

6.jpg Колку е само убава! :)
 

La Bruha :)

Истакнат Член
28 јуни 2013
74
157
333
Скопје
"Под прикритие"

Бугарска крими серија во која специјално обучениот агент Мартин е испратен на тајна мисија да се приклучи во бандата на шефот на мафијата, Џаро. Неговата задача станува уште покомплицирана кога тој ќе се сплетка со девојката на Џаро. Досега се излезени четири сезони.
 

La Bruha :)

Истакнат Член
28 јуни 2013
74
157
333
Скопје
"Под прикритие"

Бугарска крими серија во која специјално обучениот агент Мартин е испратен на тајна мисија да се приклучи во бандата на шефот на мафијата, Џаро. Неговата задача станува уште покомплицирана кога тој ќе се сплетка со девојката на Џаро. Досега се излезени четири сезони.

pod_prikritie_serial_poster.jpg


pod_prikritie_bnt.jpg
images

 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
How To Make It In America

HTMIIA.jpg
Двајца 20 и нешто годишни другари живеат во Бруклин и се обидуваат да создадат свој бизнис и да постигнат успех во животот. Со само една изгледана епизода, односно пилотот на серијава, се заразив тотално. За жал, оваа HBO серија има само 2 сезони од 2010 и 2011.