Предлози за серии

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Hope Springs
Одамна немам гледано олку добра серија,ја гледав едно време на фокскрајм ама ја подзаборавив.Конечно најдов линк каде да ја гледам онлајн пошо никаде не можев да најдам линк за симнување.И колку ми е криво што прочитав дека ја откажале (што не е невообичаено, обично секогаш кога ќе загледам некоја добра серија или ја откажуват или е веќе откажана).Како и да е,има 8 епизоди па кој сака може да и даде шанса и да погледне.
Се работи за четири поранешни затворенички,кои планираат да започнат нов живот со украдените три милиони од сопругот на Ели,но ништо не испаѓа според планот. Остануваат без пасоши и тие бегајќи од луѓето на Рој (сопругот на Ели) завршуваат во едно мало местенце во еден хотел наречен Hope Springs. Ми се допадна приказната и тимот на актери и стварно не гледам причина зошто да се откаже олку добра серија.
MV5BMTM4MTYwNDk4N15BMl5BanBnXkFtZTcwNDU2ODc4Mw@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Kyle XY (2006-2009)
Drama/Mystery/Sci-Fi

Дечково се буди гол во шума, негде во близина на Вашингтон. Збунет, не се сеќава на ништо, ни како дошол до таму. Едино што има способности на бебе, како и што го нема папокот на стомакот. Случајно тој е најден и е однесен кај едно семејство за да се погрижат за него додека не му го дознаат неговиот вистински идентитет. Со семејството полека се зближува, му даваат име - Кајл. Серијава го следи Кајл како тој се обидува да решава загатки, од каде е тој и зошто не може да се сети што му се случило пред тој ден во шумата. Додека истражува полека се дознава себеси, со некои натприродни моќи и некои работи кои ни човекот не може да ги направи. Некои се сомневаат дека бил некојси експиримент, а некои вонземјанин...серијава ја изгледав поради сторијата ме интересираше што поточно му се случило, а и фацичката ми е некако миличка :giggle

kyle-xy-movie-poster-2006-1020543023.jpg

Joey (2004-2006)
Comedy/Romance

Не можам a да не го изгледам неколку пати. Мет Ле Бланк ми е феноменален комичар. Дејството се случува по завршувањето на Пријатели (сигурно памтите на крајот од серијата сите се дела) Џои се сели во Лос Анџелес, поточно во Холивуд, ја сретнува сестра си како и внук му, но и да продолжи со својата кариера - актерството. Џои е женкар со многу девојки во серијата, како што беше во Пријатели, така и си останува исс :zelen Тој постојано зборува за храна, јаде сендвичи или пици, а нон-стоп во глава му се вртат женски....нема серија да не ве насмее, доколку сте обожаватели на Пријатели погледнете го Џои :zelen

joey_2004_1663_poster.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: The_countess

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Homeland

homeland.jpg

Покрај настинкава ја изгледав цела серија. Маринецот Николас Броди се враќа дома после 8 години поминати во киднаперство во Ирак. Додека цела Америка го гледа како херој, CIA агентката Кери Матисон се сомнева дека можеби тој претставува терористичка закана за САД. Серијава е MUST SEE! Особено за љубители на криминалистички серии. I... can't... stop... watching...

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Ice_Man

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Intelligence

Intelligence.jpg

Ја изгледав пилот епизодата и серијава ми се чини океј. Колку што сфатив, станува збор за некаков агент-детектив кој има всадено некаков чип во главата кој му овозможува да гледа работи кои обичниот човек не може. Sci-fi акција со добри ефекти и комични моменти. И да, главниот лик е Sawyer од Lost. (wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: Змејче

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Hemlock-Grove1.jpg

Прво околу тоа како ја најдов серијата. Откако ја догледав The Lying Game, барав некоја тин мистерија долго време, постојано налетував на аматерски серии со одвратна глума и плитки приказни. Случајно на еден сајт слушнав за серијата. Си реков ајде да и дадам шанса и ја почнав со не многу големи очекувања. Не сум баш фан на приказни со вампири, врколаци и такви работи па си мислев дека не се големи шансите да ми се допадне. Згрешив.
Оваа серија е посебно мистериозна,постојано напната, актерската екипа е совршена, сликата перфектна. Приказна за едно момче кое се доселува во Hemlock Grove заедно со неговата мајка.Питер има една тајна,тој е врколак. Луѓето можат да го почувствуваат тоа и токму поради тоа и фактот дека е единствениот новодојден во малото градче,го сомничаат за убиство на една девојка која умира на првиот училишен ден. Од друга страна, тука е приказната за семејството Годфреј,кое е доста чудно и крие тајни од минатото коишто ги уништиле животите на многумина. Роман Годфреј ја знае тајната на Питер, по сплет на околности тие се спријателуваат и тој се согласува да му помогне да го најдат вистинскиот убиец.
Имаше неколку морбидни сцени,па затоа не се препорачува на луѓе со слабо срце. Целата приказна е доста нејасна, морбидна и напната така што целото време додека ја гледате серијата ќе се прашувате што се случува. Дали е можно да постојат таков вид на луѓе(кога велам таков вид не мислам на врколаците, мислам на нивните карактерни особини),ќе се прашувате кој ја кажува вистината,кој е манипулаторот а кој марионета.
Првата сезона содржи 13 епизоди.Втората сезона има 10 епизоди и наскоро треба да го објават датумот кога ќе почне да се емитува. Оваа серија е нешто измеѓу детективска приказна и Самрак. Мене ми се допадна и ја препорачувам. Доколку сте љубител на вртоглав трилер со доза на хорор елементи, дајте и шанса.
tv-hemlock-grove07.jpg

Enduu

Староседелец
4 септември 2012
23
7
603
28
Не разгледав детално да видам дали ја има некаде Teen Wolf. Почнав да ја гледам пред 1 месец и успеав да ги изледам сите епизоди од 3те сезони. Ми остана уште последната. Не сум сигурен, ама мислам дека ќе има продолжение, т.е. 4-та сезона.
Кога е пронајдена долната половина од нечие женско тело, Скот со својот најдобар дугар Стајлс (средношколци), од љубопитност трагаат по другата половина. Она што ќе се случи таа вечер целосно ќе им ги промени животите на сите ликови во серијата. Скот, е каснат од некое непознато суштество. Само еден ден подоцна, се превора во ВРКОЛАК. Заедно со Стајлс, го бараат начинот како да се спаси, и да се врати како нормален тинејџер, но работите не се така едноставни. Се случуваат премногу убиства во училиштето и во градот, а Скот, од необјасниви причини е вклучен во тие убиства. Истражувајќи ја оваа неразбирлива ситуација заедно, Скот и Стајлс, од обични и “завеани“ средношколци стануваат “типчиња“, вмешувајќи се во сите тие многубројни убиства кои речиси секојдневно се случуваат. Од друга страна, таткото на девојката во која Скот се вљубува, е ловец на врколаци, традиција во семејството.. Нема да верувате кои се, навидум обични ликови, може да се вмешани во тие натприродни работи. Секој момент како да преставува кулминација. Толку испреплетени, мистериозни работи. Само ќе ви кажам: Секој крај на епизодата повикува веднаш да ја пуштите наредната. И секоја сезона, е многу поинтересна од претходната. Барем за мене.. Хорор серија, со впечатливи елементи на комедија, и претераниот сарказам на Стајлс.. Дефинитивно ја препорачувам, и за оние кои сакаат мистерии, и за оние кои сакаат да се насмеат.
А инаку, кога ќе ја изгледам и последната епизода, чекајќи ја следната сезона, дефинитивно ќе почнам да ја гледам HEMLOCK GROVE. Ме заинтересира содржината.
1158218200_1377491304.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Ice_Man

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Motherfuckers, неретко најдоброто го прекинуваат прерано. Само шест епизоди од по 30ина минути...мех...
Police Squad (1982)
„Следбеникот“ на Airplane и претходникот на Naked Gun со неповторливиот Лесли Нелсен во улогата на детектив.
Хуморот е веќе познат - буквален и брутално настроен кон прикажување на човековата глупавост и грешење, а ко таков, е совршен.
Некои детали се толку рандом вметнати, што треба четири очи да се отворат за во целост да се долови шегата. Чинам речиси и немаше сцена каде не бев „да нисам имала уши, смијала би се око главе“ окезена.
Вреди да се оддвојат три часа за хумор кој, за жал, е заменет со очигледни сцени со наводно смешни, дебели и голи батки што глумат мутави.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Oz
http://www.imdb.com/title/tt0118421/

Одлична крими драма за затворот Оз и неговите затвореници.
Серија во која озбилно се потрудиле што по реално да го прикажат затворскиот живот заедно со сите тие секојдневни рутини, непријателства, заплети, заседи, последици и неправди во секојдневието на затворениците, зачинет со многу пресврти и неочекувани работи. Совршена за оној што бара квалитетно време поминато пред ТВ.
6 сезони со по 8 епизоди, секоја епизода со своја приказна во која еден сат ќе ви помине како минута.
Скоро ја открив во препораките за мене од страна на IMDb :zelen Заслужена 9ка.
Препорачувам!

• Ми се допаѓа
Реакции: Ice_Man

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Penny Dreadful

PENNY-DREADFUL-Teaser-Poster.jpg

Истражувачот sir Malcolm Murray и Vanessa Ives го најмуваат Ethan Chandler да им помогне во борбата со надприродни дешавки во викторијанскиот Лондон. Итан е побаран да помогне поради неговата огромна вештина за пукање со пиштоли, а на овој тим се приклучува и младиот доктор Victor Frankenstein (да, тој Франкенштајн). Знам дека вклучен е и ликот на Dorian Gray, но досега ја изгледав само првата епизода и ептен ми се допаѓа. Серијава премногу потсеќа на American Horror Story, with a dash од Supernatural.

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Redhead

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
From Dusk Till Dawn
MV5BMjAxODIxMTM5MV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDk4MzU5MDE@._V1_SY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Сите го знаеме филмов...Геко браќата ограбуваат банка, киднапираат семејство и со нивни излез бегаат во Мексико. На влезот од Мексико запираат во еден необичен бар со многу многу цури :zelen нооо....што се случило пред да ја ограбат банката?? Зошто толку чудно се однесувал Ричи братот на Сет?? Зошто баш вампири се појавуваат во барот?? Целата верзија од филмов е направена во една сезона со 10 епизоди...за тоа што поточно се случувало во дејствието на филмот, но...и во барот....на крајот ако ви текнува всушност е еден ацтески храм? Зошто баш храм??
Добро имаат изиграно новиве улоги, добри ефекти, не претерани, а и добра содржина има целата сезона.. :) вреди да се погледне ;)