Прашања и помош околу мобилни телефони

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Прво прашај за цена, да не те закрпат за џабе ;) тоа е 2 мин работа, да не испадне да платиш колку што кошта нова картичка. Чим ти е од официјалната страна на нокиа, а телефонот го поддржува софтверот и се друго си функционира како што треба, тогаш 90% картичката испуштила душа

Maks

Староседелец
Прво прашај за цена, да не те закрпат за џабе ;) тоа е 2 мин работа, да не испадне да платиш колку што кошта нова картичка. Чим ти е од официјалната страна на нокиа, а телефонот го поддржува софтверот и се друго си функционира како што треба, тогаш 90% картичката испуштила душа
Да телефонот си е ок нема ништо маана :)

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Да не знае некој колку пари е декодирање на HTC купен од T-mobile?
Декодирањето е обичен код што се внесува, за Desire би требало да има излезено, едноставно го внесуваш (може да треба рестарт) и тоа е тоа, ако те бива за чепкање по тие работи ништо страшно и комплицирано. Ако не повеќе од 500 мислам дека не би требало да биде.

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Ако си за купување јас би ти препорачал и подобри телефони. Како на пример некој со Андроид ОС. Имаш голем избор. Бада оперативниот систем е сеуште мало дете. И нема многу опции и апликации како што имаат Андроид телефоните.
Bada OS годинава би требало да прекине постои. Ќе биде заменет од OS што се вика Tizen, linux-базиран.
Повеќе информации тука http://www.gsmarena.com/samsung_to_merge_its_bada_os_with_tizen_-news-3671.php

Gabriela

Активен Член
19 февруари 2012
149
139
43
27
D
Ако си за купување јас би ти препорачал и подобри телефони. Како на пример некој со Андроид ОС. Имаш голем избор. Бада оперативниот систем е сеуште мало дете. И нема многу опции и апликации како што имаат Андроид телефоните.
Да ама ние немаме пари за поскапи телефони.

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Корисник сум на постпејд на Т-Мобајл и сега гледам ми е дојдено онакво писмо за демек да одбериш телефон. Е сега, јас си имам Ајфон, ама би зела уште еден телефон од понудата и би го користела со сим на друг оператор.
Него, прашањето ми е: дали сите телефони се кодирани и работат само со сим на Т-Мобајл?

• Ми се допаѓа
Реакции: ScoobyDoo

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Корисник сум на постпејд на Т-Мобајл и сега гледам ми е дојдено онакво писмо за демек да одбериш телефон. Е сега, јас си имам Ајфон, ама би зела уште еден телефон од понудата и би го користела со сим на друг оператор.
Него, прашањето ми е: дали сите телефони се кодирани и работат само со сим на Т-Мобајл?

Ги кодираат скоро сите од Т-Мобајл.

• Ми се допаѓа
Реакции: ScoobyDoo and LadyInPink

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Ги кодираат, ама не е проблем да се декодира, само имај во предвид дека доколку го декодираш, гаранцијата престанува да ти важи мада и не е некоја фрка тоа :D

• Ми се допаѓа
Реакции: LadyInPink

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
417
709
1,103
Не се сите телефони од т-мобиле кодирани. Има доста што не се кодирани... Обично поскапите телефони ги кодираат или тие што се на спрецијална понуда

Maks

Староседелец
Еве ви некои кодови за модели на Nokia телефони:

*#0000# ---> Информации за телефонот

*#92702689# --> Bкупно време на разговори (Ги покажува вкупно сите од кога е купен телефонот без разлика на тоа дали е направен ресет на бројачот за разговори во менито)

*#2820# ---> Кога имате проблеми со Bluetooth

*#06# ---> Проверка на IMEI број на телефонот (Важи и за некој други марки на телефони)

*#7328748263373738# ---> Ресет на Security code
:cool: