Захир е единствената книга која не издржав да ја дочитам до крај. Појма неам зашо... уствари се сеќаам, превише шетање лево десно, изневерување ти реков ми рече. 11 минути, победникот е сам имаше повеќе поента. But then again... одамна сум ги читал сите.`Захир` - Пауло Коелјо
(искрено очекував нешто многу повеќе, заради то шо сите шо ми ја предложија беа воодушевени, очигледно преоблемот е во мене ааххахах )
Денес ја дочитав „Сенка не ветрот“ од К.Р. Зафон. Ме воодушеви Сеуште сум под импресии. Стилот на Зафон во склоп со ликовите го направиле ова дело неверојатно. Мешавина на реалност и фантазија што остава без здив.
Сеа остај една недела одмор и после фати му ја Играта на ангелот. Ќе ти се допадне, поготово крајот каде коцките се склопуваат со горенаведената.
Не знам дали си ја прочитала Трилогијата на маглата, но тие три дела требаше да ги прочиташ пред Сенката и Играта. И јас ја сторив истата грешка. Прво го прочитав најдоброто од него, а после оние дебитантски дела...Веќе ја почнав Играта на ангелот. И во план сум се што е од Зафон да прочитам. воодушевена сум.
Не знам дали си ја прочитала Трилогијата на маглата, но тие три дела требаше да ги прочиташ пред Сенката и Играта. И јас ја сторив истата грешка. Прво го прочитав најдоброто од него, а после оние дебитантски дела...
Не се лоши, напротив, но неспоредливи се со другиве две. Сепак, ти препорачувам да ги прочиташ и тие три и Марина (оваа е иста така многу добро дело) и си прочитала се...
Мене ми остана уште да ја дочитам Септемврски светлини и после ќе ја почнам неговата најнова Затвореникот на небото, но на шпански бидејки се уште ја нема на македонски, а мене не ми се чека.