Последен гледан филм со рецензија

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
x9kyr.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0180093/

Само што го изгледав филмов и премногу ми се допадна,поучен филм кој мора да го гледате:),од мене има 10ка и за филмот и нормално за музиката.

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims

alekjov1234

Староседелец
3 август 2012
138
48
1,028
Дали сум јас единствен тука кој Inception не го импресионирал ? Знам некои ќе кажат не си го разбрал, мајндфак е филмот, баш заради тоа е интересен, ама мене воопшто не ми беше. Инаку последен филм што го гледав е American Reunion, има дадено рецензија погоре, али сепак добро осмислена средба и плот меѓу старите пријатели, некои сосем променети некои пак уште со детското однесување...

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
^ Inception почнав да го гледам еднаш одамна, и после првите 10 мин исклучив зш ми изгледаше многу безвезе. А го фалат филмот и сакам баш да го изгледам цел, ама никако да се решам.

Он-топик: The Adjustment Bureau. (Иронично, и овој е некој вид на science-fiction како и Inception, а баш не сакам вакви филмови.) Исто и од овој одамна ми беше изгледан почетокот... го догледав конечно. Филмов и не знам баш како да го објаснам, ниту што да напишам... Let's see... Млад политичар дознава дека сè што се случува во животот е всушност план на некој „горе“, дека има еден главен кој направил план како треба да се случуваат работите и има агенти кои се грижат за тоа сè да оди по тој план. Но, по грешка на еден од агентите, се запознава со жена која може да му го промени животот, како и планот што е направен за политичарот... Треба да одлучи дали ќе остане со неа и ќе дозволи сите соништа (и негови и нејзини) да пропаднат во вода, или да се раздели од неа и секој по својот пат да си ги оствари соништата, а со тоа и да го исполни зацртаното во планот.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
^ Inception почнав да го гледам еднаш одамна, и после првите 10 мин исклучив зш ми изгледаше многу безвезе. А го фалат филмот и сакам баш да го изгледам цел, ама никако да се решам.

Он-топик: The Adjustment Bureau. (Иронично, и овој е некој вид на science-fiction како и Inception, а баш не сакам вакви филмови.) Исто и од овој одамна ми беше изгледан почетокот... го догледав конечно. Филмов и не знам баш како да го објаснам, ниту што да напишам... Let's see... Млад политичар дознава дека сè што се случува во животот е всушност план на некој „горе“, дека има еден главен кој направил план како треба да се случуваат работите и има агенти кои се грижат за тоа сè да оди по тој план. Но, по грешка на еден од агентите, се запознава со жена која може да му го промени животот, како и планот што е направен за политичарот... Треба да одлучи дали ќе остане со неа и ќе дозволи сите соништа (и негови и нејзини) да пропаднат во вода, или да се раздели од неа и секој по својот пат да си ги оствари соништата, а со тоа и да го исполни зацртаното во планот.

На почеток и јас исто така мислев за Инсепшн. Многу добар филм е. Гледај го цел.

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Дека не е се до парите секој ќе сфати кога ќе го зигледа овој филм.
Главниот лик Arthur е син на мултимилијардер сопственик на една од најмојќните корпорации во светот.Мајка му никогаш немала време за него па затоа тој има сопствена дадилка и иако е одамна ворзасен таа сеуште е покрај него.троши пари за најразлични глупости.Филмот е заокружен со многу смешни сцени но има моменти кои оставаат огромен впечаток барем за неколку секунди не замислваат дали парите треба да се се' или не.
Нема да згрешите ако оделите нецечи 2 часа за да го гледате филмот.

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143

Не знам,кој како го сфатил филмов.
Но,ако ја забележите последната сцена со неговата девојка
Крисби кога и вели дека,таа му е најважна од се и дека
другиот роденден би го поминал само со неа. Значи не е
важно колкава забава ќе направиш,туку важно е со кого
ќе прославиш.И да ја имаш најголемата забава а да ти појават
некои ''фаци'' кои воопшто не ти значат е џабе,но доколку
го прославиш со најдобрите другари/ки и саканата
личност на некое скромно место ќе ти биди најдобриот
роденден па и еве и некој друг настан што
некогаш ти се случил. Инаку просечно филмче
не ми се допадна многу.

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Dorian Gray

MV5BMTY5ODc1NjU5N15BMl5BanBnXkFtZTcwMTUyNDg3Mg@@._V1._SY317_.jpg

Сираче кое се враќа во Лондон по наследувањето на имотот на татко му после неговата смрт. Со желба да му се посвети целосно на задоволството, си ја продава душата во замена на вечна младост и убавина.
Добро осмислен трилер со мудри дијалози, одлична поука и глумци за пофалба. А и оној фантастичниот дел не беше лош. Оцена 8/10

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
The hunger games

Филмот едвај чекав да го изгледам, ја читав книгата и со нетрпение го исчекав филмот. Не беше нешто посебно филмот и многу делови има испуштено од книгата сепак во глобала добар е.

Arizona dream

Татко ми ми' го препорача овој филм, го изгледав поради Џони Деп. Инаку филмот е за соништа, Џони во филмот е среќен се додека не добива покана за семејниот бизнис од чичо му, кога ќе замине ќе се запознае со две богати и депресивни жени. Ќе се заљуби во едната, додека другата која е постојано изнервирана им свири на желките. Крајот ептен ме изненади.

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143

И конечно продолжение на Три метра над небото.
Тажна приказна,но сепак реална.
Каде што има љубов,но нема доверба,враќање на старите
убави спомени,на изгубените другари и среќавање
со старите другари.Нови љубови,нови надежи. Вреди да се погледни.

И секако шлагот на тортата Марио Касас(inlove)