Позитивни и негативни страни на форумот

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Само Балканот!????
Реков неизбежно е секаде, но ете моето скромно познаввање на светот само на балканот сум наишол на ситни муабети и оговаранции. Не зборам за постари жени кога ќе седнат пред чешма да мелат, зборам за здрави млади единки кои повеќе би требало да се сконцентрираат да бидат поуспешни а не, каква коза имал комшијата.
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Дали ке има повеќе,или воопшто позитивни или негативни страни форумот,само од нас зависи.
Точно дека има премногу глумења и маски,сакал некој признал сакал не,сеедно.
Овде сите сме миротворци,хуманитарци од прв ред,големи љубовџии и луѓе без грешка во својот личен карактер.Без грешка во проценувањето карактери,сите сме доктори,психолози,многу начитани итн итн.
Не се согласувам со она што го кажа Шака дека овде не е местото на анонимните.
Што ако човек сака да остане анонимен?Тоа значи дека апсолутно глуми и си измислува некој свој трет идентитет и карактер?

Јас сум меѓудругото и безгрешен, како папата Франсис.:pusi А може сум и папата лично кој решил да се зачлени на кириличен форум... или пак сум тинејџерка-арнаутка која пишува пост во кој пишува дека е безгрешниот папа Франсис... anything goes :zelen

БоЖе мој мили како ти тоа знаеш убаво да го кажеш .!Сто посто си во право.Јас си признавам дека форумов ми направи зависност,наместо да гледам сега турски серии се префрлив тука,а и работното место ми дозволува да бидам присутна,па уште е добро вака,оти викаат :бРАВО,ЦЕЛ ДЕН ОД КАНЦЕЛАРИЈА НЕ ИЗЛЕГЛА,СЕ СИ Е НА РАБОТНО МЕСТО(позитивна страна од форумов)

Треба да бидеш среќна што форумот те спасил од гледање турски серии...

За анонимноста, секако дека секој сам си одлучува колку и што ќе напише во однос на приватниот живот, никој не е принуден да споделува инфо или било што, да не заборавиме дека виртуелните платформи се од доброволен карактер.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Electra and melpomena

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Форумот си има како предности така и слабости. Анонимноста си зависи од самиот член на форумот и тоа треба да го поштуваат сите останати. Мене не ми е јас која е потрабата од глумење на нешто што не сме и зш мора да се има став како повеќето од овде и доколку некој ти се сппотистави одма да се плаче овој ипоповски денарче да замаше за секое плачење досега ке си купеше бмв х5:zelen А форумот стагнира и се повеќе членува стануваат се повеќе пасивни дури и го напуштаат е зш е така де ?
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Позитивна страна број 1: со тек на време, ти се поправува начинот на изразување. Јас сеуште учам, но и те како имам забележано позитивен исход во таа област. Позитивна страна број 2: кога ти е досадно, тепаш време. Позитивна страна број 3: можеби звучи нереално, но учиш доста работи во разни области. Позитивна страна број 4: доколку немаш соодветна личност со која би можела во реален живот да разговараш за тоа што те интересира, на форумот најчесто можеш. Негативна страна: ова можеби има врска со првата позитивна страна, но понекогаш може грешно да те сфатат (бидејќи најверојатно грешно си се изразил) бидејќи сепак се пишани мислења, а не face to face во живо каде што можеш да слушнеш интонација и да видиш гестови.
 

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
431
886
1,103
Можеби грешно се изразив. Форумот не е место за анонимни личности во смисла не' вистинити личности. Личности со измислени карактеристики и размислување кои воопшто не се такви во живо.

Друго нешто со извинување. Молам за празно место после интерпункција. Ако се трудиме да бидиме кирилични да бидиме до крај.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Violet

Полноправен Член
2 март 2014
32
40
18
39
рајска градина
Слабо се вклопувам тука а и немам време мноу ама има паметни луге што ми е убаво да ги читам и од кои учам доста работи и тоа е голема позитивна работа.
Негативна е што неможам подолго време да седам за да ги разгледам сите теми :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and melpomena

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
користам самп фб и црнобело форум форумов е ептен добар има позитивни страни: запознавање пријатели дружба дискусии може да се научи нешто што не си знаел а негативни нема