Пластична хирургија

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
не! а и никогаш нема ни да ставам на мене такво нешто :)

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Женска со силикони изгледа грдо. Природно си е природно. Карлеуша, Северина и компанија на ништо не личат. Добро е што кај нас не се толку застапени силиконите на гради кај женските.

• Ми се допаѓа
Реакции: TIGERWOMAN31SK and Rosana

Nicole

Староседелец
27 јуни 2012
249
226
643
Никаде не би ставила силикони, задоволна сум од својот изглед :)

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Јас сум против силикони..И никогаш не би ставила такво нешто на мене.. задоволна сум од моето тело :)

Dolphine

Истакнат Член
25 јуни 2012
304
302
63
Бидејќи гледам дека нема ваква тема, решив да направам една. Па што мислите вие за пластичната хирургија? Во Македонија сеуште е табу тема и не е доволно развиена до степен како што е развиена во другите земји. Но, гледам дека луѓето се почесто решаваат своите физички проблеми да ги решат под нож.
Навистина, бизнисот со естетски операции во Македонија е во подем во последните неколку години. Многу често гледаме како некои личности од естрадата, па и обични луѓе од соседството се појавуваат со вградени силиконски импланти, пополнети усни, видоизменет нос и исчистени брчки. Дали вие некогаш сте пробале или барем имате размислувано за некоj вид на естетска операција и какви се вашите очекувања? :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Не би правела пластична операција ради убавина. Треба да се прифатиш, таков каков што си, исто така и тие кои вистински те сакаат. За нагласување или зголемување на природната убавина, постојат секакви други полесни и поисплатливи работи. Облека, аксесорис, фризура, итн.
Оправдувам пластична операција при повреда или природна унаказеност на дел од телото, па да сакаш поправка.
Искрено, мизерни ми се силикони на гради и усни. А и секој има брчки, што е толку страшно тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dolphine

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Има разлика од естетску хирургију до пластичну. Дали некоја има силикони или не исто ми е, ама естетску гу поддржују. Зашто некој да не си га поправи изглед, на нос или на уши кт може днске све тој да се направи. Ја сам лично правија естетску операцију на уши, бесва ми клемпави и не ми се свиѓасва и носеше дугачку косу и капуљаче, сг си направи туј операцију и виде си живот.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Пластична операција несакам,оти ми е страв од скалпер и анестезија,но денес прочитав занимлив податок дека почнале многу мажи да идат на пластични опрации за зголемување на пенисот.Па ајде и они малку нека се гумираат,не само луди жени.Инаку да имам пари одма би си ставила ботокс на уста,да ми биде како од пчела укасана,и филери на лице,малку да се подмладам.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Би сменила на мене само носната коска, не дека е нешто лошо но едноставно не ми се допаѓа. Не се чувствувам комотно секогаш. И размислував, правев истражувања но не се решив, а и години одат ако се решев мислам дека требаше во тинејџерските години. Што се однесува до друг вид на пластична хирургија не би го направила на моето тело, немам против но пластична кукла не би се правела