„Ти пишувам писмо“
Ти пишувам писмо, за последен пат, ти пишувам писмо, за зборовите да не бидат заборавени ил изоставени, ти пишувам писмо, за она што не останало врежано во твоето срце, да остани запишано на тенкиот безвреден лист хартија...Ти пишувам писмо, за вистината која не сакаш да ја чуеш и чувствата кои не сакаш да ги осетиш...
Ми кажа „Прави го она, што тебе те прави среќен“, ме погледна со крупните очи, се насмевна и ја затвори вратата. Во кој дел правејќи те тебе среќна престанав јас да сум среќен? Несебично ти го подарив срцето, со неколку грама љубов во него, свежо напукани конци и видливи лузни од некогаш зараснатите рани...Те замолив да го чуваш, како капка роса на пролетен цвет, сред пороен дожд од солзи, како сончев зрак, сред силно невреме од грмотевици и молњи...Едно е...сега без тебе со нова отворена и лута рана, а сакав само да те сакам, не барајќи данок, ни спомени што печат...Исти сме, а сепак многу различни, како Јас што незнам „како без тебе“, така и Ти незнаеш „како со мене“. Живеј во сегашноста, зошто минатото поминало и неможиш да го смениш, а иднината ке биде онаква, каква што сама ке ја изградиш. Понекогаш кога градот ке заспие, врати ги спомените, за да искрадам насмевка ил некоја солза и немој да заборавиш како се започна, а јас ке те чувам од оној, кој нас двајца не проколна.