Пиво фест - Прилеп

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Јас секоја година присуствувам. Има пеачи за секој вкус, макар шо ко ќе викнат онакви шо пеат шабанско :rolleyes: поубаво ич да не ги викаат шо е до мене.:giggle
Лани посебно си поминав не заборавно за четирите вечери. :)
А да не знае некој кој ќе присуствува годинава?
Јас имам информација само дека ќе идел Владо Георгиев
Обиди се повторно.Нема пеачи за сечиј вкус.Главните ѕвезди секоја година беа некои од типот на Лепа Брена,Цеца,Џеј,Мирослав Илич.....Аца Лукас го испуштиле:unsure

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Обиди се повторно.Нема пеачи за сечиј вкус.Главните ѕвезди секоја година беа некои од типот на Лепа Брена,Цеца,Џеј,Мирослав Илич.....Аца Лукас го испуштиле:unsure

Епа сеа зависи колку ти го следиш и имаш приствувано. Мора да има и такви инаку како ќе се испие толку пиво. А за Аца Лукас да, него да го викнат полн погодог ќе направат. Макар шо јас не го обожавам многу, ама какви му се песнине има пиво да снема :giggle

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Главните пејачи главните пејачи , не не се главни пејачи , само ги промовираат повеќе бидејќи се постари изведувачи од Балканов па да не се лутат меѓусебе, мислам да сме реални.
Програмата за минатата година беше :
S.A.R.S. (Serbia)
Дубиоза Колектив (B&H)
Conquering Lion (Macedonia)
Crossroad Blues Band (Macedonia)
Влатко Стефановски Trio (Macedonia)
Есма Реџепова(Macedonia)
Кирлиј Џајковски (Macedonia)
Мирослав Илич (Serbia)
Џеј Рамадановски (Serbia)
Желјко Јоксимович (Serbia)
Наум Петрески (Macedonia)
Лепа Брена (Serbia)
Петар Грашо (Croatia)
DJ Branchez и уште неколку Дј кои што неможев да им ги најдам имињата и не ги напишав за да не ги згрешам. Одам на Пиво фест со години , и стварно ми е кеф ко ќе видам металци , рокери, танчери значи има луѓе душата да ти се наполни. Не се согласувам дека нема музика за секој вкус.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mameha

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Мене да бидам искрена, целава манифестација ми делува сељачки.
Навала од гладна раја ко да нема утре, плус ( еве за лани) Влатко Стефановски и Лепа Брена на ист фестивал, во иста реченица? - НЕ, значи НЕ.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
2cellos ако одам да ги видам, друго ништо не вреди. Ина евентуално.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
ShakaZulu секој си има свој вкус на музика :) а за вкусови не се дебатира :)
Пример за ланскиот пивофест бев само за САРС/ДУБИОЗА. Ги сакам и бев да ги слушнам, и убаво си поминав. Не појдов за Џеј Зи Шабановиќ затоа што не сакам таква музика :)
А имаше и рокери/рапери кои турбофолкот го мразеа, а за Цеца биле во прв ред и онанирале на неа :)

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Нови имиња на Пивофест 2013

Владо Георгиев, Даниела Мартиновиќ, Халид Бешлиќ, Bjonko & Copenhagen Chalgija и Вера Јанковиќ се новите имиња кои ќе настапуваат на годинешниот Пивофест во Прилеп. Тие им се придружуваат на веќе потврдените 2CELLOS, Горан Бреговиќ и Inna. Потсетуваме дека Пивофест 2013 ќе се одржува од 18-21 јули на стандардната локација. Еве го засега нецелосниот распоредот на изведувачи:
18 јули:
  • 2CELLOS
  • Bjonko & Copenhagen Chalgija
  • Вера Јанковиќ
19 јули:
  • Владо Георгиев
  • Inna
20 јули:
  • Даниела Мартиновиќ
  • Халид Бешлиќ
21 јули:
  • Горан Бреговиќ и оркестарот за свадби и погреби
Еве нешто што најдов на нет. Вторана вечер јако ќе биде Инна и Владо :igra(pivo) А другоно сето глупости...барем сега за сега, листана не е дополнета.

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo and BlackTulip