Пиво фест - Прилеп

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
Традицијата која што започна во 2002 година во Прилеп продолжува и оваа година. Тогашната ентузијастичката идеја сега се претвори во традиционален настан кој го исчекува не само Македонија туку и нашите иселеници во странство кои своите одмори ги темпираат за време на фестивалот.
Во очекување на целосната музичка програма за Пиво Фест 2012 што по јубилеен 10-ти пат ќе се одржи во Прилеп од 12-ти до 15-ти Јули, ги пренесуваме учесниците што се засега потврдени. Напоменуваме дека ова не е конечниот список и кога ќе имаме нови информации, постов ќе биде навремено обновен.
Главна сцена:

Четврток, 12-ти Jули 2012

 • Дубиоза Колектив (Босна и Херцеговина)
 • С.А.Р.С. (Србија)
 • Conquering Lion (Македонија)
Петок, 13-ти Jули 2012

 • Влатко Стефановски Трио (Македонија)
 • Есма Реџепова (Македонија)
 • Кирил Џајковски (Македонија)
Сабота, 14-ти Jули 2012

 • Џеј Рамадановски (Србија)
 • Жељко Јоксимовиќ (Србија)
Недела, 15-ти Jули 2012

 • Петар Грашо (Хрватска)
 • Лепа Брена (Србија)
Одбере си вечер кога да прајме форумска средба ...:biggrin
 

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,367
4,942
1,173
Традицијата која што започна во 2002 година во Прилеп продолжува и оваа година. Тогашната ентузијастичката идеја сега се претвори во традиционален настан кој го исчекува не само Македонија туку и нашите иселеници во странство кои своите одмори ги темпираат за време на фестивалот.
Во очекување на целосната музичка програма за Пиво Фест 2012 што по јубилеен 10-ти пат ќе се одржи во Прилеп од 12-ти до 15-ти Јули, ги пренесуваме учесниците што се засега потврдени. Напоменуваме дека ова не е конечниот список и кога ќе имаме нови информации, постов ќе биде навремено обновен.
Главна сцена:

Четврток, 12-ти Jули 2012

 • Дубиоза Колектив (Босна и Херцеговина)
 • С.А.Р.С. (Србија)
 • Conquering Lion (Македонија)
Петок, 13-ти Jули 2012


 • Влатко Стефановски Трио (Македонија)
 • Есма Реџепова (Македонија)
 • Кирил Џајковски (Македонија)
Сабота, 14-ти Jули 2012


 • Џеј Рамадановски (Србија)
 • Жељко Јоксимовиќ (Србија)
Недела, 15-ти Jули 2012


 • Петар Грашо (Хрватска)
 • Лепа Брена (Србија)
Одбере си вечер кога да прајме форумска средба ...:biggrin
На Сарс дефинитивно. :igra
 

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,031
2,642
1,143
26
Битола
Четвртокот ке ми биди главна вечер ама и посебна ке ми биди во Петок оти многу ја сакам ромската музика и баба Есма.. и ма да се опијам квалитетно таа вечер ...
 
 • Like
Реакции: Hip.Hop_MKD

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,279
2,353
113
Софија
Значи можам да си го прославам роденденот во Прилеп со Дубиоза Колектив и С.А.Р.С. :rofl
 
 • Like
Реакции: ZmajChe