Исто ме мрзи да ги читам сите коментари особено твоите Kaarikuto . Ги читам твоево размислување и се прашувам дали кога би имал можност (или навистина чуваш) да чуваш куче уште од мало и ненадејно да ти се одврзи и да отиде кај твојот комшија кој го почитуваш со добри манири и му е на нишан на воздушна пушка го гаѓа во око и кучето во страшни болки ти доаѓа дома... Со кои очи би го прифатил?? Е да постои таква полиција ќе го пријавиш, не за парите кои би фи добил како оштета за кучето, туку за доброто на тоа невино куче кое се отпуштило од ланец и настрадало неповратно... Јас сум за казни од типот на кинескиот правен систем, со која рака си го убил, таа да ти ја исечат, па пробај пак ако имаш ма!!! Иначе мачето на крај го пронајдов, фала богу живо, но со сериозни повреди од воздушната пушка на челото близу левото око кое му е во крв и не може да гледа, а другата на носот од десна страна облиен во крв и потечен. Страшно и жално ми е да го гледам. Му ја пружам целата нега со домашни работи со надеш дека ќе оздрави и ќе има нормален вид. :-( од причина што ни се знае стандардот и условите нажалост. Како и да е се се враќа и плаќа, така да и он за многуте невини сушствества кои ги повредил, ќе пропати еден ден. И да, уште ова " Господ не е мачка одма да ти ги истера очите, постепено ќе ти врати за сите злобни дела".
Се навреди бидејќи ја зборувам вистинската состојба во Македонија, а не ти зборувам бајки.
Ако сакаш да знаеш и јас имав парализирано маче кое што падна од дрва, несреќно, плачев и постојано мислев на него. Дури го однесов на ветеринар и ми рече дека само по себе ќе му поминело, ниту му помина, ниту прооди, туку си умре.
Затоа немој да коментираш во туѓо име кога ниту ме знаеш ниту ме познаваш...
А што е за оние луѓе кои што ги пуштаат своите ѕверови да шетаат по улици слободно т.е. да талкаат?
-Кај мене шетаат огромни кучииња од типот на ротвајлери и ми се чини беше аргентинска дога ама не ме фаќајте за збор. Испуштени од дворот да прошетаат, бидејќи нивните сопственици им е мака да го прошетаат со ланец. Што ако тоа куче ме нападне?