Оптимист, песимист или реалист?

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Овде пишувам за сериозна ситуација, без вметнување на фантазија или мала шала.
Секогаш реалист, умерен, никогаш не претерувам во очекувањата, не сакам да се расфрлам со недостижни фантазии, со детски работи и приказни за мали деца.

• Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Оптимист...тежок..:wavespin
дури и кога не треба и тогаш сум...:rolleyes

па поарно да гледам од посветла страна..од колку да се правам реалист кој гледа песимистички....

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN, Ludaca and parvati

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Реалист.
Но сепак, надежта е нешто доста важно во животот на човекот.
Затоа се сметам за оптимистичен реалист ;) До сега, ретко кога сум се разочарала (јust because, disappointment is just a state of mind) и кога е ,,најлошото,, си викам ,,ОК, бидна, сега да видиме како може да го средиме проблемот,, :)

Оптимист...тежок..:wavespin
дури и кога не треба и тогаш сум...:rolleyes

па поарно да гледам од посветла страна..од колку да се правам реалист кој гледа песимистички....

Реалистот не гледа песимистички ;) Туку знае што може да биде, а што не може да биде. Тоа што не може да биде, го остава на страна, гледа да го среди, односно добие, тоа што може :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN, Alex M. and parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Се трудам да бидам реалист,а пошто сум многу далеку од оптимист може да се каже дека влечам жицка и на кај песимст.:)
Претежно ги согледувам работите кон реалната песимистичка точка отколку претерано да се надевам.Па ако испадне на арно ке ми е подобро отколку да ме изненади негативното.