Омилени цитати (со наведен автор)

mspasenoski

Староседелец
19 февруари 2013
442
701
1,103
36
Карпош - Влае
Секогаш сакаш нешто повеќе. Но ако не се стрпиш ќе те пресече (остави) на пола пат. Не можеш да седнеш на друг стол, ако не станеш од првиот ! - Рамиз Караески

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
"Често се прашувам, каде да прошетам,кого да запознаам, кој да ми каже нешто што не знам, да чујам нешто што не сум чула, да полудам од незнаење, да прашувам, да не ми кажуваат, да се борам за некого со сета сила, онака вистински, да се борам за љубов. Постои ли човек што ќе те натера да застанеш и да престанеш да одиш онаму каде што си тргнал? Можам ли да се откажам од себе поради тебе? А треба ли? Вреди ли? Би го направил ли и ти истото? "
Ксенија Николова- Идиотски приказни

• Ми се допаѓа
Реакции: mspasenoski and antonio

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Мислиш дека знам што правам?
Дека за еден здив или полуздив си припаѓам себеси?
Исто колку што перото знае што пишува,
Или колку што топката може да погоди каде ќе се
оттркала.

Руми

mspasenoski

Староседелец
19 февруари 2013
442
701
1,103
36
Карпош - Влае
ЖИВЕЕМЕ НА ЗЕМЈА САМО ЕДЕН ДЕН ПОВЕЌЕ ИЛИ ПОМАЛЦЕ (МАЊЕ). ДАЈ МИ СИЛА ДА ПРОСТАМ. БИДЕЈЌИ, КОЈП РОСТУВА, ТОЈ Е НАЈГОЛЕМ. А ЗНАМ, ДА ЗАБОРАВАМ НЕ МОЖАМ ! - МЕША СЕЛИМОВИЌ

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio and Pica pica

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
In Sensurround sound in a two inch wall
Well I was waiting for the Communist call
I didn't ask for sunshine
And I got world war three
I'm looking over the wall
And they're looking at me

М.МекЛарен (член на културно-уметничкото друштво Сексуални Пиштоли)

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Имам многу ентузијазам во животот отколку што имам вистинска енергија. На мое возбудување, постојано преземам повеќе отколку што можам да поднесам физички или емоционално, што предизвикува да се скршам на вистински предвидливи начини, во драматична исцрпеност. Ти ќе бидеш тој кој ке биде оптоварен со работата да ме собира секогаш кога премногу ќе се деконцентрирам и ќе се распаднам. Ова ќе биде неверојатно здодевно. Се извинувам однапред.

Засекогаш твоја“ на Елизабет Гилберт