Омилени цитати (со наведен автор)

mspasenoski

Староседелец
19 февруари 2013
442
701
1,103
36
Карпош - Влае
Чувај се од бесот на трпелив човек !
Најдобар пријател е оној со кого можеш да молчиш со часови, а кога ќе се разделите, да имате чувство како да сте го имале најдобриот разговор во животот ! - народна поговорка

mspasenoski

Староседелец
19 февруари 2013
442
701
1,103
36
Карпош - Влае
А колку би било поинаку кога болката би ја чувствувал и оној што ја предизвикува !
Најдобро кашата знае што е измешано во тенџерето ! - Сицилиска поговорка

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
,,Давај се,,самиот себе си,онолку колку можеш самиот да си дозволиш а да не побараш ништо и никогаш за возврат.
Се што ке е повеке,може само и тебе и останатите да ги повреди.
by melpomena

и уште една што ме остави без зборови,
и ме натера да размислам подлабоко:

"И никогаш, ама баш никогаш нема да ми стане јасно зошто сите зборат дека треба да се препуштиме на чувствата и она што не` прави среќни,а кога доаѓа момент за да го направат тоа самите потклекнуваат пред разумот."

by slb_bobo

mspasenoski

Староседелец
19 февруари 2013
442
701
1,103
36
Карпош - Влае
Секој го убива оној кој го сака !
Најди го тоа што го сакаш и пушти го да те убие ! (И доколку те убие тој не сватил што изгубил/а. Секоја болка надмини ја, така ќе станеш појак/а. Затани на нозе и покажи дека си јака личност, бидејќи само тие успеваат)

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Ќе ги постирам на англиски јазик
“If you hate a person, you hate something in him that is part of yourself. What isn't part of ourselves doesn't disturb us.”- Херман Хесе, Демијан

“For the first time in my life I tasted death, and death tasted bitter, for death is birth, is fear and dread of some terrible renewal.” - Херман Хесе, Демијан

''Mother died today. Or maybe yesterday, I don't know.''- А. Ками , - Странецот