Непознати пријатели на Facebook

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Имам околу 390 пријатели на Фејсбук.
Од нив да речеме дека 350 ги знам лично, значи ако се видам на улица ќе се поздравам, ќе врзам муабетче, а тука се и блиските со кои сум во интензивен контакт... А за тие што не ги знам, и ако ми стигне покана од нив, ги прифаќам (од љубопитност, мислам дека 90% од нас прифаќаат такви покани) и веднаш учтиво ги замолувам да ми кажат дали и од каде ме знаат. Од нивниот одговор (учтивост, љубезност, способност за комуникација) зависи дали после тоа ќе ги избришам или не. :)

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
порано прифаќав се и сешто, но пред некој месец ги избришав и ми остаа само тие што ги познавам...

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
имам 806 пријатели ,повеќето ги знам но има и што не ги знам ,некој сомнителен не прифаќам...а од време на време бришам некој што не ми е потребен...

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Моментално имам 1017 пријатели на facebook (претходно беа некаде преку 2000) :)
претежно истите ми се средени во групи :) и убо е :)

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Имам луѓе што не ги знам. Додуше, порано имав повеќе, колку познати толку непознати. Сфатив дека џабе ми стојат и ги избришав. Оставив некои со кои имам заеднички интереси, сме размениле 2-3 збора...
Сега не прифаќам ако не се познавам лично. Без разлика дали имаме заеднички пријатели или не, не прифаќам.
Не ми треба енормна бројка на фб пријатели со кои ни едно смајли на чет не праќаме...

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
непознати оријатели имам ама сепак не м исе толку многу непознати , скоро со секој имам или сум имал некаков контакт, независно дал исе познаваме лично или не. но има итакви кои не ги познавам како пример до групата коај ја водевме против акта или пак неколку души блогери шо ги имам ...

lovemebaby

Полноправен Член
2 април 2012
34
54
18
Сите знаеме во каков свет живееме ,па сами треба да си го активираме мозочето и да си одредиме дали тоа е во ред или не.Што ако имаш 3000 пријатели,не ми е јасно каква улога игра тоа? уствари да...повеќе лајкови,заборавив:mad:.Имам 300 и нешто отприлика,ги познавам скооро сите лично,или се знаеме онака на 2-3 пати гледање ако ме аднат тие.Не прифаќам непознати и несакам да ме адд-нуваат!

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Имам 277 и сите до еден ги знам, со сите сум се видела сум направила муабет, може не комуницираме сега многу многу ама знаеме да си пишеме д време на време, со некои 20тина онака комуницирам постојано и се гледам и дружам. Непознати не прифаќам ако немаме некој заеднички пријател, или ќе го прифатам кој и да е (од љубопитност), ќе го разгледам и за саат време ќе го делитнам и блокнам :D

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Имав околу 500, сега се околу 400 и треба уште да ги намалувам. :D

Fallen.

Полноправен Член
26 февруари 2012
39
28
18
33
Колку пријатели имате на Facebook? Дали сакате да ширите познанства и да додавате и непознати или пак се држите строго до оние кои ги знаете и во реалност? Дали ако ви стигне покана за пријателство од непозната личност, ја одбивате или прифаќате?

Па до пред многу скоро време на фејсбук имав само пријатели што ги знам, тие што не ги знаев за секој случај им праќав приватна порака да не сум ги заборавила или слично. Ама по разговорот со еден другар, испадна дека е во право, дека ако не прифаќам никого што не знам, дека не си оставам простор да си го проширам кругот на познаници. Па почнав да ги прифаќам тие што не ги знам, ама ги ставам во група 'ограничен пристап' и немаат пристап до ништо од мојот профил, само што сум им онлајн на chat. Па ако имаат намера да се запознаат, и ако ми се океј, ќе им овозможам целосен пристап :)

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Bum-Bum