Неверство

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
32
znaci jas ne sum licnost sto se vodi po carsiski moabeti znaci postoi edna izreka dodeka ne vidis so svoi oci nesto nemoj da donesuvas odluka taka da za neverstvoto ima siptomi koi se primetuvaat i kaj devojkata i kaj deckoto so posebni potezi si se izdavaat nema potrebi od takvi prazni moabeti :) rekla kazala

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Со све би се сложил освен болдот некако ми трепка. Објасни ми еве да речеме како би дефинирала неверство? Дали е тоа нешто што ти ќе го видиш со свои очи или е тоа што ти ќе го замислиш после толку слушнати муабети.
Да, тоа е нешто што би го видела со свои очи, евентуално почувствувала, ние девојките имам чувство за нештата, барем јас. Ретко грешам.
Или доколку партнерот признае сам.
Не би се потпрела на чаршиски муабети.
А за болдот незнам што би додала, тоа е мое мислење. Има и такви кои изневеруваат наоколу, а сепак секогаш се враќаат кај девојката во која се вљубени, познавам таков случај, но тие се ретки и под знак прашалник ми е нивната љубов. Што ли љубов е тоа...

• Ми се допаѓа
Реакции: Anne

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
32
znaci ednas ke izneveri vtor pat ke izneveri ama tretiot pat tesko znaes kolku e mal svetot moze so taa so vara e najdobra drugarka na devojkata itn itn e duri togas ke si gi snosi posledicite mislam jas da sum taa devojka ima da proplace majicno mleko zs jas od koga mu raskinav na pretxodiniot decko so koj imav vrska godina i 6 meseci doznav deka me varal i toa so na bratucetkami moja na nejzin decko sestra koja e najgolema kalastura i toa so tapija i posle sve toa deckoto svati so izgubil i sakase nazad ama mn se zaeba i sea si plaka za toa jas si iam predobar decko koj me saka koj me pocituva a on go gleda toa od strana kako kuce nekoe i uzivam vo toa zs zasluzuva taka sekoj koj posegnal po neverstvo i koj povredil nekoj

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Да, тоа е нешто што би го видела со свои очи, евентуално почувствувала, ние девојките имам чувство за нештата, барем јас. Ретко грешам.
Или доколку партнерот признае сам.
Не би се потпрела на чаршиски муабети.
А за болдот незнам што би додала, тоа е мое мислење. Има и такви кои изневеруваат наоколу, а сепак секогаш се враќаат кај девојката во која се вљубени, познавам таков случај, но тие се ретки и под знак прашалник ми е нивната љубов. Што ли љубов е тоа...
Е сеа е веќе појасно. За чувства можно е да имате, пошто најчесто е тоа така - јбг мајка природа. Башка не сум женско затоа не знам :giggle
Е сеа за ова признавањето. Не мора да значи. Можда едноставно му пресушила љубовта па сакал на некој начин да те откачи. Еден од начините е да каже дека варал, иако според мене ова е деструктивно за него како личност. Но има и такви лудаци кои смислуваат изневерување како изговор за крај на врска.
За подвлеченото - е тоа и јас се прашувам:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија and Anne

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
32
абе ок тоа ама зашто не ми кажал едноставно нејкам веќе да идам со тебе ке се разбреме луѓе сме од кога фатив дечко почна да ме сака хаха јадник го сожалувам и општо не само него туку таквите луѓе јас сум испаднала човек така да ми е чиста совест мирно спијам а он слабо дека спие мирно сеа нека иде со калаштурите зш со мене неможе да си игра јас сум го сакала премногу и сум трпела мн работи така да последниот пат веќе ми прекипе и си викам што е он повеќе од мене јас на што му личам кога на него не му стои мирно газето зашто јас да го трпам и да се борам за врската а он да си се муфтара со други наоколу и благодарение на него си иам прекрасен дечко кој ме почитува кој ме сака кој го сакам :)

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Неверството е болно. И за тој што е изневерен но и за тој што ќе мора цел живот да се носи со таа нечиста совест. Грешка се случува, дали поради запоставеност од страна на партнерот, или некое внатрешно моментално незадоволство кое кај послабите карактери ќе предизвика таков акт на неверство , кој за мене е повеќе неверство на самиот себе отколку на партнерот. Зборувам за неверства кога луѓето се заљубени и си го сакаат партнерот ама ете некако се случило да изневерат. Не знам колку е добро да се признае такво неверство зошто може да уништи се, доколку не се прости, а постоело љубов. Не знам, неверството е деликатна работа, и нема една прифатлива вистина. Во совршени услови не би требало да се случи, а како што имам пишано во неколку теми, утопија, совршен свет не постои. “нека фрли со камен оној кој никогаш во животот не згрешил“ Дали има таков?

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and Anne

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Неверството е болно. И за тој што е изневерен но и за тој што ќе мора цел живот да се носи со таа нечиста совест. Грешка се случува, дали поради запоставеност од страна на партнерот, или некое внатрешно моментално незадоволство кое кај послабите карактери ќе предизвика таков акт на неверство , кој за мене е повеќе неверство на самиот себе отколку на партнерот. Зборувам за неверства кога луѓето се заљубени и си го сакаат партнерот ама ете некако се случило да изневерат. Не знам колку е добро да се признае такво неверство зошто може да уништи се, доколку не се прости, а постоело љубов. Не знам, неверството е деликатна работа, и нема една прифатлива вистина. Во совршени услови не би требало да се случи, а како што имам пишано во неколку теми, утопија, совршен свет не постои. “нека фрли со камен оној кој никогаш во животот не згрешил“ Дали има таков?
За изневерување мислам дека постојат луѓе кои не изневеруваат. Ако подразбираме изневерување е нешто што константно го правиш без грам совест.

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
32
ЛУЃЕ СМЕ ПРАИМЕ ГРЕШКИ АМА ЗА НЕВЕРСТВОТО НЕМА ОПРАВДУВАЊЕ ЗА СВЕ ИМА АМА ЗА ТОА НЕМА АКО НЕ САКАШ ДА ИДЕШ СО НЕКОЈ БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ Е МАШКО ИЛИ ЖЕНСКО ВО ПРАШАЊЕ ПОСТОИ РАЗДЕЛБА НЕМА ПОТРЕБА ОД ТАКВИ НИСКИ РАБОТИ

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
За изневерување мислам дека постојат луѓе кои не изневеруваат. Ако подразбираме изневерување е нешто што константно го правиш без грам совест.

За таквите кои константно изневеруваат не сакам да зборувам. Тоа се луѓе кои се незадоволни, несреќни и мислат дека само на тој начин ќе го наполнат своето сиромашно его. Ама неверство кое се случило поради ете некакви моментални причини, и за кое сторителот се кае од дното на душата , а си ја/го сака партнерката/от и планира со неа/него иднина, мислам дека треба таквото неверство да се премолчи за да не ја повреди и другата страна. А сторителот ќе пати, и ќе мора да научи да живее со таа ужасна грешката. На нормален човек со совест, мислам дека тоа му е доволна казна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Anne and Saladin

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Мој другар вика вака: ние машкките кога изневеруваме тоа е онака од чиста неемоционално основана желба, а вие девојките изневерувате со чувства и емоции кон дотичниот - затоа машкото неверство може да се оправда а женското не баш.
По малку и во право е, ама јас не оправдувам ни машко ни женско неверство.

Oва кога ќе го слушнам, коса ми се крева.
Како и по која логика неверството на маж може да се оправда а на жена не?
Некој одлучил да ја изгнасе љубовта, врската и довербата, а притоа уште и бара оправдување?

Неверство е неверство. Боли. Си погазил се што си имал без разлика што те повело на тоа. Машките изневерувале од потреба, а женските од нешто друго. Море бре. Тоа ти е типично кукавичко однесување, јас те сакам ама не можев да издржам па заминав со друга. Изневеруваат мажи без тестиси, затоа што се прелабилни за да стават точка на врска во која имаат сигурност а сакаат нешто ново. Изневеруваат жени без мозок кои мислат дека ако отворат меѓуножје нивни е светот.

Нема машко и женско неверство. Има само неверство.