Jas so decko mi odam veke 6 godini a bezbroj pati sum go izneverila, kutriot se mi veruva. Bogat e pa zatoa, inaku bi go ostavila za 1minuta.
за мене тоа е нормално..сепак во таков свет и во такво време живејме !!
Во какво време живееме? Иронично е што цело време кукаме "народот се расипа", ,,опшеството така ни налага", ,,луѓето не се тоа што беа" и така натаму и така натаму, а се криеме зад бизарни изговори од типот ,,во такво време живееме" или помизерното што гледам го спомнале ,,21 век сме". Па да не сме од антиката телепортирани тука или паднати од Марс па да не знам што се случува наоколу. Ова е наше време. Ние сите го креираме и дефинираме. Дали ако те изневери една девојка и тогаш нема да бидеш гневен и ќе велиш дека сето тоа е нормално и ќе го заборавиш како ништо да не се случило? Јас мислам не.
Изневерувањето само по себе преставува изневерување не кон другата личност, туку кон лојалноста и самиот себе. Дали сум затуцана, ама јас навистина не разбирам причина од било какво изневерување - свесно, несвесно (иако не знам какво е ова несвесново ама добар изговор е , популарен), емоционално па ни физичко. Ако сум среќна во една врска зошто би изневерувала? Или ај ќе се радуваме дека сум фраер/ка па можам и со повеќе па ќе правам некој будала. Или будала или имале повеќе доверба во мене од тоа што требало. Ништо повеќе. Уште по бедно ми е изневерувањето поради одмазда/љубомора. Е тоа ми е ,,дно дна". Пушти таму што сака нека прави, јас ќе сум ем со мирна совест ем и со мирна глава.
Апсурдна е и поделбата на машко/женско неверство, па едните изневеруваат повеќе од другите, а уште поапсурдно дека едното е така од досада а другото емоционално или со емоции. Ма дај. Неверство е неверство, резултат не нерасчистени емоции и нерасчистени мисли. А зошто би била со некој што не знае што чувствува и мисли пред се за себе, па дури после за мене?