Неверство

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Jas so decko mi odam veke 6 godini a bezbroj pati sum go izneverila, kutriot se mi veruva. Bogat e pa zatoa, inaku bi go ostavila za 1minuta.

AreYouKiddingMeBlackSS.png

за мене тоа е нормално..сепак во таков свет и во такво време живејме !! :)

Во какво време живееме? Иронично е што цело време кукаме "народот се расипа", ,,опшеството така ни налага", ,,луѓето не се тоа што беа" и така натаму и така натаму, а се криеме зад бизарни изговори од типот ,,во такво време живееме" или помизерното што гледам го спомнале ,,21 век сме". Па да не сме од антиката телепортирани тука или паднати од Марс па да не знам што се случува наоколу. Ова е наше време. Ние сите го креираме и дефинираме. Дали ако те изневери една девојка и тогаш нема да бидеш гневен и ќе велиш дека сето тоа е нормално и ќе го заборавиш како ништо да не се случило? Јас мислам не.

Изневерувањето само по себе преставува изневерување не кон другата личност, туку кон лојалноста и самиот себе. Дали сум затуцана, ама јас навистина не разбирам причина од било какво изневерување - свесно, несвесно (иако не знам какво е ова несвесново ама добар изговор е , популарен), емоционално па ни физичко. Ако сум среќна во една врска зошто би изневерувала? Или ај ќе се радуваме дека сум фраер/ка па можам и со повеќе па ќе правам некој будала. Или будала или имале повеќе доверба во мене од тоа што требало. Ништо повеќе. Уште по бедно ми е изневерувањето поради одмазда/љубомора. Е тоа ми е ,,дно дна". Пушти таму што сака нека прави, јас ќе сум ем со мирна совест ем и со мирна глава.
Апсурдна е и поделбата на машко/женско неверство, па едните изневеруваат повеќе од другите, а уште поапсурдно дека едното е така од досада а другото емоционално или со емоции. Ма дај. Неверство е неверство, резултат не нерасчистени емоции и нерасчистени мисли. А зошто би била со некој што не знае што чувствува и мисли пред се за себе, па дури после за мене?

Varosanec

Староседелец
27 мај 2012
67
24
1,008
39
На клупата крши дујкан
Искрено имам изневерено и имам признато на девојка ми дека сум ја изневерил ама како низ шега не ме свати сериозно и рече дека ако некогаш го направам тоа вистински би ми простила, ама сепак никогаш нема да и признам дека вистински сум ја изневерил а можеби и по втор пат ке биди за брзо една си ја поткрева опашката а јас неможам да ја пуштам да оди јалова (неебана)

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Кога еднаш ќе сфатиш дека можеш и дека си способен да изневериш значи дека во твојот живот влегол некој доволно вреден за да ти замагли се` она што си го имал дотогаш.
Тогаш сфаќаш дека кога тогаш можеш да се препуштиш на искушението и да повредиш.
После тоа ништо не е исто.
Сето ова е многу поболно отколку самиот чин на изневерување(физичко).

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Дегутантно ми е. Го сметам како потпаѓање на пониско ниво. И не.. не е конзервативност или па јас посесивен. Едноставно ако забележам, се тргам на страна. Може да се рече да има ненамерни изневерувања еднаш или два пати у живот. Ама ако веќе се сведува на навика - тоа ми е некоја која не знае да се контролира, нема никакви морални вредности.

Неможам да разберам какви се тие ненамерни изневерувања еднаш,два пати и дали третиот пат ке се смета ненамерно а?
Тука да не важи - ако се случи еднаш може да не се случи втор пат ама ако се случи и вториот пат ке се случи и трет пат :eek

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Неможам да разберам какви се тие ненамерни изневерувања еднаш,два пати и дали третиот пат ке се смета ненамерно а?
Тука да не важи - ако се случи еднаш може да не се случи втор пат ама ако се случи и вториот пат ке се случи и трет пат :eek

Коа third party цура ти бута јазик а ти си ѓон пијан. 2-3 пати ваљда се дешаа и ова. Но тоа е ако бакнежот (лапањето) се смета за превара. А не тоа дека си искочил да се правиш ѓон на журка (пошо сепак коа имаш друга половина, повеќе пазиш на тоа иако не мора да значи).

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Коа third party цура ти бута јазик а ти си ѓон пијан. 2-3 пати ваљда се дешаа и ова. Но тоа е ако бакнежот (лапањето) се смета за превара. А не тоа дека си искочил да се правиш ѓон на журка (пошо сепак коа имаш друга половина, повеќе пазиш на тоа иако не мора да значи).

Како бе тоа се случува некој со сила ти ,,бута,,јазик?:eek: па дури два три пати.
Бакнежот не се смета за превара?
Уште ти делуваат србизмите :D
Да, и бакнежот е неверство.
Ако почнеме да тенчиме дали и допирот е неверство,ке испадне дека неверство е само доколку имаш потомство од некој друг.:nah

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Како бе тоа се случува некој со сила ти ,,бута,,јазик?:eek: па дури два три пати.
Бакнежот не се смета за превара?
Уште ти делуваат србизмите :D
Да, и бакнежот е неверство.
Ако почнеме да тенчиме дали и допирот е неверство,ке испадне дека неверство е само доколку имаш потомство од некој друг.:nah

Абе кој како сфаќа. Рецимо момакот може при толку етанолизирана состојба (зборам нешо као при сумрак) да го фати некоја калаштура и да го залапа стриктно од злобни причини, типот не го смета тоа за прељуба пошо ни самиот не е у состојба да се смета за здрав совесен граѓанин, док неговата лепша половина при напад на љубомора да праи сцена демек он највечи јебач.

Или литературно, човекот си е фатен троа потповеќе, му доаѓа онаа злобната, го лапа и после неговата девојка тоа го смета за изневерување. Кој како го сфаќа.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Абе кој како сфаќа. Рецимо момакот може при толку етанолизирана состојба (зборам нешо као при сумрак) да го фати некоја калаштура и да го залапа стриктно од злобни причини, типот не го смета тоа за прељуба пошо ни самиот не е у состојба да се смета за здрав совесен граѓанин, док неговата лепша половина при напад на љубомора да праи сцена демек он највечи јебач.

Или литературно, човекот си е фатен троа потповеќе, му доаѓа онаа злобната, го лапа и после неговата девојка тоа го смета за изневерување. Кој како го сфаќа.

Но ти ова го спомна како нормална ситуација која на секој му се случува два три пати.
Ептен филмски за да биде нормално :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Но ти ова го спомна како нормална ситуација која на секој му се случува два три пати.
Ептен филмски за да биде нормално :)

Не нормална, туку можна. Then again се` е возможно. Но како што реков секој како го протолкувал тоа.

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Епа вака. Сум изневерувал во скоро сите предходни врски, освен во последната. Не сум чувствувал грижа на совест. Можам да кажам дека чувството да останиш верен за мене е возвишено-прекрасно и вреди во врска во која има љубов. Штета што изгледа мојата не беше таква. Искрено јас не би простил неверство, не на личност во која сум заљубен. Некогаш и да простам сигурно нема да заборавам и сигурно нема јас никогаш да сум повеќе верен на таа личност. Ако се случило еднаш во една врска, сигурно ке се повтори.