Неверство

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Ова неверствово ти е како една од работите на спиопсокот за кои нон стоп викаш дека се лоши и дека никогаш не би ги направил. Реално ако гледаме, никој нема да напише дека го одобрува тоа. Сите кога ќе им спомнеш, бегаат како да ги брка триглаво куче, сите велат дека тоа е најгрдата работа на свет, а се изневерува на секој чекор, во секој момент.

Не е убаво, и јас мразам, не сум изневерила затоа што сум психички доста стабилна личност, затоа што имам храброст да прекинам и раскинам кога гледам дека нештото нема иднина отколку да си играм и да правам триаголници од кои секогаш еден излегува повреден. Но не можам, а и никој не може да гарантира дека никогаш нема да го направи тоа.

Периоди во животот се, еден момент си горе, еден момент си доле, никогаш не можеш да знаеш како ќе ти се наредат коцките и кој кога ќе долета во твојот живот. Но веќе ако си пред прагот, подобро врати се три чекори, затвори ја едната врата, па потоа влези во нова, затоа што кармата е кучка и истото може да ти се случи, да си изневерувал а потоа другиот да те изневери.

Плус љубовта не е црно или бело, е комплексна и некои работи едноставно немаат логика. Знам затоа што сите сме правеле будалештини кога некој ни бил под кожа.

Но неверството боли, остава траг, рана која ретко се залекува затоа што со секој нов/а ќе си опседнат каде е и со кого е и дали те изневерува. Има многу да се дискутира на темава, не е затворен круг од типот на одобрувам(што никој не би го рекол) и не одобрувам.

Ivona Kicevo

Полноправен Член
13 јуни 2012
38
27
18
35
Сум изневерила, и сум била изневерена... па 21век е... Би простила но само, тој лично ми каже, на некој со тоа ќе покаже каење... за дознавање, не би се замарала... а по чинот НИКОГАШ, затоа што тоа сум го сакала...
И јас исто така размислувам затоа нема потреба од мој коментар :giggle

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Мисли си.. ;) значи ако некој сака да те изневерува тоа ќе го стори без никаков проблем а и нема да дознаеш... ако тој не сака...
ти кажувам пошто сум изневерувала па не дознале, ме изневерувале и не сум дознала, после година или две можеш да чуеш.. ама тогаш касно е... така да уживај си без да глумиш ФБИ

очите и психата кажуваат се никој не мора да ти каже нешто доволен е само еден поглед во очите тоа се ќе ти каже

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
32
неверството е јако оружје ама и нешто најниско со кое се губи саканта личност

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Дегутантно ми е. Го сметам како потпаѓање на пониско ниво. И не.. не е конзервативност или па јас посесивен. Едноставно ако забележам, се тргам на страна. Може да се рече да има ненамерни изневерувања еднаш или два пати у живот. Ама ако веќе се сведува на навика - тоа ми е некоја која не знае да се контролира, нема никакви морални вредности.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene and Марија

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
32
НЕЗНАМ ЈАС НЕ ТОЛЕРИРАМ НЕВЕРСТВО КОЛКУ И ДА ЈА САКАМ ТАА ЛИЧНОСТ НЕМА ДА ДОЗВОЛУВАМ ДА ПРОДОЛЖИ БУДАЛА ДА МЕ ПРАВИ ОДМА РЕШАВАМ ТОА ПО КРАТКА ПОСТАПКА ЗНАЧИ ПОСТОИ ЗБОРОТ ТИ РАСКИНУВАМ НЕМОЖАМ ВЕКЕ СО ТЕБЕ СЕ ОЛАДИВ И КРАЈ СИТЕ СРЕКНИ И ЗАДОВОЛНИ А НЕ НЕВЕРСТВО И ПОСЛЕ ТЕ САКАМ ВАКА ОНАКА ЛАЖГИ СО ОПАШКИ ЧОВЕК СТО САКА НЕМА ДА СИ ДОЗВОЛИ ДА ДОЈДЕ ДО НЕВЕРСТВО ДА ЈА ИЗГУБИ САКАНАТА ЛИЧНОСТ ЗА ЕДНА НОЌ ПОМИНАТА СО НЕКОЈА КАЛАШТУРА :gjavol :)

• Ми се допаѓа
Реакции: DanielMkd

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Да додадам, за откривањето на неверството се дешава по чуден сплет на случајности (ова може да предизвика навистина огромен шок а потоа и болка но за среќа долго трае) или бара макотрпна истрага. Брзото раскинување без доволно изнесени докази (значи само од претпоставки и муабети шалабала) доведува до сомнеж но причината не е неверство.
Јас зборам за себе исклучиво во првиот случај ако налетам. Вториот е веќе покомплексен и за него треба да се најде суштината повеќе, со разговори исклучиво лице во лице, однесувањето на другата страна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Anne

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Мој другар вика вака: ние машкките кога изневеруваме тоа е онака од чиста неемоционално основана желба, а вие девојките изневерувате со чувства и емоции кон дотичниот - затоа машкото неверство може да се оправда а женското не баш.
По малку и во право е, ама јас не оправдувам ни машко ни женско неверство.
Смислата на една врска е пронаоѓање во партнерот се што ти треба - другарство, љубов, забава, рамо за плачење, страст, секс итн
Ако некого изневериш нешто во врската фали затоа и нема смисла неверството да се простува а врската да се обновува и продолжува.
Мислам дека не би простила неверство, зависи од ситуацијата. Мислам би се водела според онаа квотана од Коелјо: ако нешто се случи еднаш незначи дека ќе се повтори, но ако нешто се случи двапати несомнено ќе продолжи да се случува безброј пати.
А јас не изневерувам, за мене тоа е нискост, спуштање на дното, неморалност и нечесност.

Anne

Нов член
23 јуни 2012
18
21
3
32
JAS MISLAM DEKA NE BI TREBALO DA SE PRAVI DISKRIMINACIJA NE E VAZNO DALI E MASKO ILI ZENSKO ZNACI DOKOLKU POSTOI LJUBOV NE MI TREBALO DA IMA NEVERSTVO JAS NEZNAM MAZITE STO SE POVEKE OD ZENITE I ZASO ZA MAZITE E OPRAVDANO NEVERSTVOTO A ZA ZENITE NE ZNACI NIKOJ ZNACI NIKOJ NE BI SAKAL DA SE NAPRAVI MAJMUN OD NEGO DALI E TOA MAZ ILI ZENA

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Мој другар вика вака: ние машкките кога изневеруваме тоа е онака од чиста неемоционално основана желба, а вие девојките изневерувате со чувства и емоции кон дотичниот - затоа машкото неверство може да се оправда а женското не баш.
По малку и во право е, ама јас не оправдувам ни машко ни женско неверство.
Смислата на една врска е пронаоѓање во партнерот се што ти треба - другарство, љубов, забава, рамо за плачење, страст, секс итн
Ако некого изневериш нешто во врската фали затоа и нема смисла неверството да се простува а врската да се обновува и продолжува.
Мислам дека не би простила неверство, зависи од ситуацијата. Мислам би се водела според онаа квотана од Коелјо: ако нешто се случи еднаш незначи дека ќе се повтори, но ако нешто се случи двапати несомнено ќе продолжи да се случува безброј пати.
А јас не изневерувам, за мене тоа е нискост, спуштање на дното, неморалност и нечесност.
Со све би се сложил освен болдот некако ми трепка. Објасни ми еве да речеме како би дефинирала неверство? Дали е тоа нешто што ти ќе го видиш со свои очи или е тоа што ти ќе го замислиш после толку слушнати муабети.