Мојата коса е ко сено, залижено
Таф пената за волумен доста ја фалат, не сум ја пробала ама ќе биде кај и да е.
Е сега сакам да прашам што да направам за да не ми се мрси толку брзо косата?
Ми опаѓа од што секој втор ден ја мијам плус на времето ја ретчев оти толку памет имав.
За почеток би ти препорачала, не знам колку ти е долга и како си ја носиш косата. Да не ја миеш пречесто, на два дена, верувај тоа е многу особено за нашиот тип, што е склона кон опаѓање, мене косата буквално ми се проретчи од туширање секој ден, летно време по двапати, зимно време секој ден по еднашка, а вториот ден веќе ми се мрси ко да не сум се бањала со месеци. Пошто нашите коси се навикнати на вода, доколку не и го даваме тоа, таа се мрси. Најпрвин треба да ја навикнеме макар на три дена, да ја миеме, а на секои три дена, ќе си користиш рицинусово масло, рицинусовото масло е против тоа мрсењето, перут, ама белото шишенце, скроз. Ем плус помага против опаѓање, со ова шишенце можеш косата да не си ја миеш дури и до 4 дена.
Тафт пената не би ти ја препорачала, после бањање, прај си плетенки вечер, спиј со нив, насабајле одврзи ги и така ќе имаш и волумен, терај така најпрвин по два, три дена... Послем на секои четири пробај да си ја миеш косата. Ама пред секое бањање ќе држиш рицинисуво масло на косата, најмалце два, три часа. Колку можеш повеќе, толку подобро. Косата како ќе ја навикнеш таква ќе биде. Треба нега. А, со тафт пената нема да постигнеш нишо. Не си ставај само хемикалии на косата. После секое бањање плетенки.
Ја така си правам, инаку ја убив од пеглање. По 15 минути одвои секогаш. Не мораш ситни да ги праиш, поголеми.