Најмоќните вокали во музиката

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Било, и ќе биде секој со троа повеќе пара да може да сними песна и да се нарекува музичар...имаме на претек теми со пациенти и неонки...
Затоа, да се потсетиме и на добрите вокали, оние што направиле секое влакно на телото да ви се наежи.

Еве, може еден саат има како ми е темава отворена, а се мислам што да ставам од човеков.
Лејн Стели. Перфекцијо клета, наркометалико глупа. :x

Роб Халфорд. Гласиште!

Тука ми е и Фреди, нема потреба од линкови, па и Адам Ламберт, ко негова соoоолидна замена.
Трио гејастико...who cares, врв се. :D

Од жениве, иако ми е со чкљ песни, ама на Селин Дион ѝ нема рамна кога ќе зине, а лично омилена - Симон од Епика. Локум жена!

И после го читам Пане Панев кај што меља дека се труди, а нема леб за неговиот талент...епа поздрав. :|

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Надвор од нашиве граници гласишта имаат Адел, Роб Халфорд, Селин Дион, Тина Тарнер, Роби Вилијамс, Тина Карол и бугарката Софи Маринова :D
Од кај нас Калиопи, Каролина, Тоше па и Тамара не е лоша.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Hansi Kursch од Blind Guardian! Ненадминлив глас!

Andrew Mailloux од Rishloo. Бенд многу сличен на Tool, малку попрогресивен.
Од 3:20 делот е надвор од универзумов!

Colin H. Van Eeckhout од Amenra. Верувам дека не би се согласиле со мене, затоа што не пее туку се дере, но збориме за моќен вокал, а не за најубав глас, така да се дрзнувам да го ставам тука. Таков stage presence ретко кој има...

За крај, погледнете го каверов на Child In Time од Navarone, нема потреба од дополнителни коментари.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Има полно (посебно женски) ... овие веднаш ми паднаа на памет, жанровски толку `слични` :p

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon