Најдобри филмови, серии, актери, филмски ликови...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Seven, нормално. :)
Прилично оригинално сценарио (квази религиски серијаш кој убива во стил на седумте смртни гревови), добра екипа, јака динамика и сосема оригинален твист на крај, фино скроено од Д.Финчер.

Мистик ривер обично филмче кое брзо се заборава, досадничок со добри 40 минути вишок...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Бидејќи Хоуп требаше да стави нов дуел ама ја нема, се надевам нема да се налути што ќе сменат јас. :)

Se7en 3
Mystic River 1

Следен дуел The Village и Shutter Island

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Se7en во секој случај пред Мистик ривер.
А за овој дуел Шатер е далеку подобар од Селово.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Солидни филмчиња, иако шатер ајленд е со лудница (а тоа е прилично добра подлога за филм :zelen) сепак ќе гласам за селото бидејќи повеќе ми се допадна сценариото, изолирана заедница која е чувана од надворешни влијанија со помош на табуа и суеверија.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Глас за Shutter Island. Ми се допадна пресвртот на крај и цела приказна. Селово е супер, и тука имаше добар пресврт на крај ама повеќе ме влече Shutter. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
The Village 1
Shutter Island со скромни 2 гласа, продолжува понатаму.
Следен дуел... Го има во една тема ама нема баш некоја заинтересираност за коментирање, можеби тука ќе има повеќе.

The Illusionist vs. The Prestige

И да не заборавам, пошто обично заборавам, глас давам за The Prestige иако немам ни една поплака од другиот филм.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Во Illusionist глуми мојот омилен актер, значи за глумата не коментирам, супер си е. Приказната и пресвртот на крај не ми беа нешто посебно, филмот е добар ама не е подобар од другиов.
Ех Prestige, колку е само добар филмов. Прв пат го гледав пред некое време на тв, значи не знам, каков пресврт, приказна, глума, сценарио, абе се е супер.
Глас за The Prestige.